Walt Disney renunţă la o investiţie de aproape un miliard de dolari

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Disney. Foto: Pexels.com
Disney. Foto: Pexels.com

Walt Disney a renunţat la planul de a investi aproape un miliard de dolari pentru un campus corporativ în Florida

Compania Walt Disney a renunţat la un plan de a investi aproape un miliard de dolari pentru a construi un nou campus corporativ în Florida. Decizia vine pe fondul unei dispute tot mai mari dintre gigantul divertismentului şi guvernul statului condus de republicanul Ron DeSantis. Potrivit planului, aproximativ 2.000 de angajaţi ar fi trebuit să se mute într-un complex deţinut de Disney la Lake Nona, lângă Orlando. Biroul lui DeSantis a numit anunţul "previzibil". Anularea a fost anunţată într-un e-mail intern adresat angajaţilor joi. E-mailul, văzut de BBC News, arată că decizia companiei a fost rezultatul "schimbărilor considerabile" care au avut loc de când a fost anunţată pentru prima dată, informează Rador.

Citeşte şi: Disney dezvăluie noi producţii, printre care Indiana Jones şi The Little Mermaid

Disney a respectat cu stricteţe scenariul, miercuri, la CinemaCon din Las Vegas: gigantul din industria divertismentului a dezvăluit imagini cu viitoarele sale blockbustere, "Indiana Jones" şi "The Little Mermaid", fără a face comentarii referitoare la recentele dispute juridice şi disponibilizări în masă, relatează joi AFP.

Grupul tocmai a intentat un proces împotriva guvernatorului de Florida, Ron DeSantis, acuzându-l de "răzbunare politică" prin eliminarea statutului special al Disney World din acest stat american şi numirea unui nou comitet care va controla viitorul parcului de distracţii.

De asemenea, compania a început săptămâna aceasta un nou val de disponibilizări, în cadrul unui plan anunţat în februarie, care ar trebui să îi permită să reducă 7.000 de locuri de muncă.

Însă, în faţa proprietarilor de cinematografe adunaţi la CinemaCon, în Las Vegas, grupul s-a concentrat pe catalogul său de lansări cinematografice. Dintre acestea se remarcă o nouă producţie din seria "Indiana Jones", din care Disney a dezvăluit un extras, o uluitoare urmărire pe aleile din Tanger, Maroc.

Interpretarea acestui personaj aventurier timp de peste patruzeci de ani "a însemnat mult pentru mine", a explicat într-un mesaj video Harrison Ford, care îşi regăseşte pălăria şi biciul în această a cincea parte intitulată "Indiana Jones and the Dial of Destiny".

"Aceste filme sunt pline de aventură, de inimă", a continuat actorul, care va prezenta noua versiune a lui "Indy" la Festivalul de Film de la Cannes, în mai, înainte de lansarea estivală pe marele ecran.

În această nouă producţie, actriţa Phoebe Waller-Bridge o interpretează pe fiica lui Indiana Jones, care nu ezită să-l supere pe arheolog numindu-l "un hoţ bătrân de morminte".

Disney a dezvăluit, de asemenea, noi clipuri din remake-ul său "The Little Mermaid", pentru care a ales varianta live action în locul animaţiei.

În această producţie, vrăjitoarea mării, Ursula, interpretată de Melissa McCarthy, o manipulează pe eroina Ariel - actriţa afro-americană Halle Bailey - pentru a accepta să ia formă umană timp de trei zile, într-un târg diabolic.

"E seducătoare, e o tipă necinstită. Poate de aceea mă identific cu ea", a spus McCarthy, singura actriţă prezentă pe scenă la prezentarea Disney.

Pe lângă aceste două blockbustere, grupul a anunţat un nou film ştiinţifico-fantastic în care oamenii luptă împotriva unei inteligenţe artificiale, într-un viitor post-apocaliptic.

Redenumit "The Creator", acest lungmetraj care urmează să fie lansat în septembrie beneficiază de o "sincronizare foarte oportună", potrivit Disney, într-un moment în care capabilităţile unor software-uri precum ChatGPT şi Midjourney generează dezbateri publice pe scară largă pe tema inteligenţei artificiale.

Grupul a prezentat, de asemenea, "Elemental", o nouă animaţie Pixar, dar şi o nouă aventură a detectivului Hercule Poirot intitulată "A Haunting in Venice" şi un film fantastic, "Haunted Mansion", cu Owen Wilson în rol principal.

În ceea ce priveşte supereroii săi din universul Marvel, grupul urmează să lanseze a treia parte din "Guardians of the Galaxy", în mai, şi "The Marvels", în noiembrie.

Tot în noiembrie, "Wish" va marca cea de-a 100-a aniversare a Disney cu "o aventură muzicală animată originală inspirată de clasici".

Filmul o are în distribuţie pe Ariana DeBose, în rolul unei tinere care trăieşte într-un regat magic, "chiar lângă Peninsula Iberică", unde "dorinţele devin realitate".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel