Vulcanul Semeru erupe din nou: Localități întregi au fost îngropate în cenușă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Vulcanul Semeru din provincia indoneziană Java de Est a erupt din nou luni, aruncând în atmosferă o coloană uriaşă de cenuşă, care a acoperit apoi satele învecinate şi provocând panică în rândul populaţiei.

Bilanţul deceselor în urma erupţiei vulcanului indonezian Semeru a urcat la 34 de persoane, în timp ce 17 oameni sunt dați dispăruți, a anunţat Agenţia de gestionare a dezastrelor.

Preşedintele, care s-a deplasat la faţa locului pentru a constata pagubele, a promis că guvernul va ajuta la relocarea celor care nu se mai pot întoarce acasă.

Sate întregi, devastate


Erupţia vulcanului a făcut zeci de răniţi, majoritatea suferind arsuri.

Străzi întregi erau acoperite de cenuşă şi noroi, camioane sau case fiind îngropate până la nivelul acoperişului.



Satul Curah Kobokan, cel mai apropiat de crater, a fost devastat de cenuşa fierbinte, care a fost fatală pentru mulţi locuitori.

Echipele de salvare lucrează în condiţii dificile pentru a căuta supravieţuitori şi cadavre, căutând printre resturi, noroi şi cenuşă, fiind ajutaţi de câini antrenaţi. Însă ameninţarea vulcanului, instabilitatea solului şi ploaia care poate deplasa molozul, le încetinesc eforturile.


Vulcanul Semeru prezintă o activitate intermitentă, cu câteva erupţii de mică amploare zilnic, iar peste 3.500 de locuitori au fost evacuaţi din zonă.

Mii de case şi clădiri au fost avariate, între care 24 de şcoli, potrivit datelor provizorii oferite de Centrul de gestionare a dezastrelor.

"Sper că atunci când lucrurile se vor linişti, vom putea repara infrastructura şi vom lua în considerare posibilitatea de a muta locuinţele din zonele considerate periculoase", a spus el, estimând că sunt vizate circa 2.000 de case.

Citește și: Vremea de Crăciun și Anul Nou. ANM, estimări meteo pe următoarele 4 săptămâni

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel