Vremea până pe 27 noiembrie. ANM, prognoza meteo

Ema Apsotu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

În următoarele patru săptămâni, temperaturile vor înregistra valori mai ridicate decât cele obișnuite pe întreg teritoriul României, conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 30 octombrie - 27 noiembrie 2023.

Cu toate acestea, vor exista unele excepții în ceea ce privește precipitațiile.

În săptămâna 30 octombrie - 6 noiembrie 2023, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă în întreaga țară, cu accent pe regiunile vestice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor depăși normele în regiunile vestice și nord-vestice, în timp ce în sudul și sud-estul teritoriului se vor înregistra deficite de precipitații. Restul zonelor vor avea cantități de precipitații în limite normale pentru această perioadă.

În săptămâna 6 - 13 noiembrie 2023, temperaturile medii vor continua să fie peste media obișnuită pentru acest interval, cu precădere în regiunile sud-estice și estice. Precipitațiile vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, cu excepția zonelor sudice, unde cantitățile de precipitații vor fi în limite normale pentru această săptămână.

Pentru săptămâna 13 - 20 noiembrie 2023, estimările meteorologice arată că temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât de obicei în toate regiunile țării, cu accent pe sud-estul teritoriului, iar precipitațiile vor fi excedentare în majoritatea regiunilor.

În săptămâna 20 - 27 noiembrie 2023, temperatura medie a aerului va fi ușor peste medie în întreaga țară, iar cantitățile de precipitații vor fi mai mari decât norma în sudul, estul și local în centrul țării. În celelalte zone, precipitațiile vor fi în limite normale pentru această perioadă.

Aceste prognoze meteorologice pentru perioada 30 octombrie - 27 noiembrie 2023 au fost realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată - ECMWF și sunt comparate cu media temperaturilor aerului și a cantităților de precipitații din perioada 2003 - 2022. ANM a subliniat că nu poate prezice fenomenele extreme cu durată scurtă de manifestare cu ajutorul acestor prognoze, potrivit Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel