Vremea în Capitală devine instabilă de marţi după-amiaza/perioade cu averse şi descărcări electrice până joi

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Vremea în Capitală devine instabilă de marţi după-amiaza/perioade cu averse şi descărcări electrice până joi/ FOTO: Freepik @tawatchai07
Vremea în Capitală devine instabilă de marţi după-amiaza/perioade cu averse şi descărcări electrice până joi/ FOTO: Freepik @tawatchai07

Meteorologii prognozează pentru zona municipiului București o vreme, în general, instabilă începând de marți după-amiaza până joi dimineața, cu intervale de averse și descărcări electrice.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în perioada 21 mai, ora 16:00 - 22 mai, ora 9:00, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopții, când va crește probabilitatea de averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, iar la începutul intervalului, temperatura va fi de 25 - 26 de grade, urmând să scadă, astfel că minima nopții va oscila între 11 și 13 grade.

Totodată, în intervalul 22 mai, ora 9:00 - 23 mai, ora 9:00, vremea în Capitală va fi în general instabilă, cu cer înnorat. Vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, iar vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 24 - 26 de grade, iar cea minimă de 12 - 14 grade.

ANM a emis marți două atenționări Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de precipitații. Prima atenționare este valabilă până miercuri dimineață în nouă județe din Oltenia și Banat (Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș și Arad), iar ulterior, până joi, în aproape jumătate din țară.

În zonele vizate, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze de 50 - 70 km/h), averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi, izolat, căderi de grindină.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp şi, pe arii mai restrânse, de peste 40 l/mp.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel