Vremea de Mărțișor. Elena Mateescu (ANM): Temperaturi în SCĂDERE, dar peste medie

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: pexels / Victoria Borodinova
Foto: pexels / Victoria Borodinova

Elena Mateescu prognozează temperaturi în scădere. Seceta continuă și în următoarea perioadă.

Elena Mateescu apreciază că săptămâna care urmează câteva zile mult mai calde decât normalul perioadei, după care temperaturile vor coborî.

Luni vor mai fi chiar și 15 - 16 grade în partea de sud a țării, după care vom observa o scădere a regimului de temperaturi cu valori maxime 11-12 grade, pe parcursul zilelor de marți și miercuri, dar mai ales miercuri.

(Marți și miercuri) Va fi o scădere mai ales în partea de vest, centru și nord a țării, pentru că în jumătatea nordică valorile de temperaturi nu vor depăși 9-10 grade, în timp ce în cea sudică vom avea 11-12 grade celsius, inclusiv în Capitală”, spune șefa ANM.

Potrivit directorului Administrației de Meteorologie, chiar dacă vor scădea, temperaturile rămân mai ridicate decât normalul perioadei, care este cuprins între 0 și 7 grade.

Pentru săptămâna viitoare, vorbim de valori termice peste cele specifice săptămânii. Chiar dacă vom observa o ușoară scăderea temperaturilor, de la 19-20, până la 11-20 de grade, acestea sunt valori peste cele normale perioadei, pentru că maximele pentru o ultimă parte a unei luni de februarie ar trebui să se încadreze între 0 și 7 grade”, arată specialistul ANM.

Seceta se prelungește

Ploile importante cantitativ vor lipsi în continuare, o creștere a nivelului de precipitații fiind așteptată abia dup 7 martie.

Din punctul de vedere al regimului de precipitații, cel puțin pentru regiunile sudice, în săptămâna 21-28 februarie, vor fi cantități deficitare. Luna februarie, până în prezent, înregistrează o cantitate medie de numai 10,9 litri pe mp, față de o medie climatologică de 31,6 litri pe mp.

Din punct de vedere al săptămânii 28 februarie-7 martie, rămânem pe același caracter deficitar. Abia din săptămâna 7-14 martie este posibil să vorbim de precipitații apropiate de norme”, mai spune Mateescu, într-o intervenție la Digi24. 

București

În București, vremea se va răci destul de mult spre finalul săptămânii, temperaturile coborând până la 7-8 grade.

În Capitală, vor mai fi posibile ploi slabe și pe parcursul săptămânii, cu valori de temperaturi, mâine, de 13-14 grade, iar în a doua parte a săptămânii, mai ales spre final, cel mult 7-8 grade. Așadar o răcire în a doua parte a săptămânii”, potrivit meteorologului.

La munte va ninge

”Pe parcursul săptămânii vor fi precipitații mixte, predominant ninsori, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, acolo unde sunt posibile și rafale de vânt de 60-80 de km/h.

În restul țării, posibil precipitații sub formă de ploaie, nu în cantități foarte mari, care să compenseze deficitul mare din sol înregistrat în special în Moldova, Bărăgan, în partea de centru a Dobrogei sau în jumătatea de sud a Olteniei”, prognozează șefa ANM.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel