Vreme de iarnă în țară. Când vor fi ȘANSE de încălzire. Prognoza ANM

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Meteo: Lapoviță și ninsori în anumite zone ale țării - 9 Noiembrie
Meteo: Lapoviță și ninsori în anumite zone ale țării - 9 Noiembrie

Prima zi de primăvară aduce temperaturi extrem de scăzute și ninsoare în Capitală.

Temperaturile sunt extrem de scăzute pentru o zi de 1 Martie, în Capitală, potrivit prognozei transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vremea se va menține rece și închisă marți în Capitală.

Temporar va ninge, cu intensitate mai mare spre seară și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 2 grade, iar cea minimă va fi de -2...-1 grad.

Miercuri, cerul va fi mai mult noros și trecător, în prima parte a intervalului, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în intervalul anterior, va fi de 4...6 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade.

Vremea în țară

Până pe 7 martie, ANM prognozează valorile termice mai coborâte decât cele specifice pentru aceeastă săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în extremitatea de sud-est a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în sud-estul țării, dar și deficitar în jumătatea vestică a teritoriului, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

De asemenea, în săptămâna 7-14 martie, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Precipitațiile se anunță scăzute, spune ANM.

Abia din a doua jumătate a lunii martie temperaturile vor începe să urce.

Astfel, în ultimele două săptămâni din martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, iar ploile vor fi slabe în toată țara.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel