Vreme atipică până în MARTIE. Elena Mateescu: În următoarea săptămână vor fi și 8 grade / AUDIO

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

ANM anunță un final de iarnă cu temperaturi ridicate.

Meteorologii anunță că până la jumătatea lunii martie, în toate regiunile țării temperaturile vor fi peste mediile perioadei.

De asemenea, precipitațiile abundente vor fi foarte rare în următoarele săptămâni.

Directorul ANM, Elena Mateescu a declarat că, în următoarea săptămână, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână.

”Maximele în următoarea săptămână, cel puțin până în jurul datei de 23 februarie, valorile temperaturilor vor putea urca până la 15,16, 17, posibil, chiar 18 grade, în special  în partea de vest, sud, sud-est şi chiar şi est a ţării. Vorbim de temperaturi peste cele normale. Trebuie să consemnăm că, joi, viteza vântului va atinge, la rafală, și 100-120 de km/h, la altitudini mari, în zonele mai joase vorbim de viteze de 40-50 de km/h”, spune șefa ANM, la Antena 3.

Directorul ANM a arătat că, în jurul datei de 17 februarie, vor fi șanse foarte mari de precipitații în mai multe zone din țară, dar ulterior vremea se va încălzi simțitor.

”La munte, în special joi, vorbim de ninsori, iar în vest, centru și nord vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar noaptea, în Maramureș, Transilvania și Moldova, este posibil să consemnăm lapoviță sau ninsoare.

La munte, vorbim de ninsori asociate cu intensificări ale vântului, după care va fi de interes un regim de temperaturi care caracterizează o vreme de primăvară”, a explicat Elena Mateescu.

De asemenea, potrivit prognozei ANM, în următoarea săptămână, regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în nordul și nord-vestul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Și în săptămâna 21– 28 februarie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 28 februarie - 07 martie va aduce o temperatura medie a aerului cu valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Și rregimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi deficitar la nivelul întregii țări.

În săptămâna 07 – 14 martie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în nord-est. Cantitățile de precipitații vor avea din nou o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel