Volodimir Zelenski s-ar putea duce la Bruxelles

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Volodimir Zelenski s-ar duce la Bruxelles / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski s-ar duce la Bruxelles / Foto: Facebook Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski s-ar putea deplasa joi la Bruxelles.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-ar putea deplasa joi, la Bruxelles, pentru un summit al şefilor de stat şi de guvern al UE şi o intervenţie în faţa eurodeputaţilor, susţin surse europene citate de AFP.

Dacă va fi confirmată, această vizită a lui Volodimir Zelenski va fi prima în capitala UE de la începutul ofensivei militare ruse împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022, relatează Agerpres.

O sursă de la Parlamentul European a vorbit despre "probabilitatea organizării unei sesiuni plenare extraordinare joi, 9 februarie, în prezenţa lui Volodimir Zelenski, preşedinte al Ucrainei". Alte două surse parlamentare au confirmat această informaţie, sub acoperirea anonimatului.

Preşedinţia ucraineană nu a confirmat vizita



Liderul ucrainean beneficiază de o "invitaţie permanentă" la Bruxelles, s-a mulţumit să declare un purtător de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Charles Michel. Preşedinţia ucraineană nu a confirmat nici ea această vizită care ridică probleme de securitate.

Volodimir Zelenski s-a deplasat la Washington pe 22 decembrie, în prima sa călătorie internaţională de la începutul războiului. El s-a întâlnit cu preşedintele american Joe Biden şi a susţinut un discurs în faţa Congresului american.

Un summit extraordinar al liderilor europeni va avea loc joi şi vineri, iar printre temele de pe agendă vor fi şi evoluţiile războiului din Ucraina şi solidaritatea UE faţă de Kiev.

Summitul UE-Ucraina



Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi alţi înalţi reprezentanţi europeni s-au întâlnit vineri la Kiev cu Volodimir Zelenski, în cadrul summitului UE-Ucraina, pentru a-şi afişa susţinerea pentru procesul de aderare al Ucrainei.

Ţara a primit statutul de candidată oficială la aderare în iunie 2022, un proces care necesită numeroase reforme care ar putea dura ani de zile dar pe care Kievul speră să le accelereze.

Ucraina primeşte în plus o susţinere financiară din partea UE de circa 50 de miliarde de euro, care include ajutor umanitar şi militar.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel