Volodimir Zelenski a demis o nouă serie de responsabili din administraţia sa

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a demis o nouă serie de responsabili din administraţia sa.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a demis încă o serie de responsabili din administraţia sa, transmite Agerpres, citând DPA.

Una dintre noile persoane eliberate din funcţie este consilierul prezidenţial Sergii Shefir, care ocupă acest post din anul 2019. Un purtător de cuvânt a justificat noile demiteri drept o măsură de "optimizare a personalului" administraţiei prezidenţiale.

Zalujnîi, numit ambasador în Marea BritanieSe întâmplă în contextul în care Volodimir Zelenski a înlocuit în ultimele luni mai mulţi oficiali de rang înalt, proces început cu demiterea popularului comandant-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, numit între timp ambasador în Marea Britanie.

Tot într-un post de ambasador, în Republica Moldova, va fi numit şi Oleksii Danilov, destituit din postul de şef al Consiliului de Securitate şi Apărare al Ucrainei. În discursul său de vineri seară Zelenski a susţinut că Danilov a dorit un post în diplomaţie.

Un decret publicat înaintea acestui discurs a confirmat şi demiterea a doi adjuncţi din administraţia prezidenţială.

Situația de pe frontLa mai mult de doi ani de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, situaţia armatei ucrainene pe front este dificilă. Aflată în criză de muniţii după ce ajutorul american este în continuare blocat în Congresul SUA şi Uniunea Europeană nu a reuşit să furnizeze cantităţile promise, trupele ucrainene fac greu faţă unei armate ruse mai numeroase şi mai bine echipate care a revenit în ofensivă în estul Ucrainei după eşecul contraofensivei ucrainene din vara trecută. Cu toate acestea, noul comandant-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, afirmă că trupele sale au reuşit să stabilizeze frontul.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel