Vladimir Putin va candida la alegerile prezidenţiale din 2024

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
SUA: Interviul cu Putin realizat de jurnalistul american Tucker Carlson va fi difuzat joi seară / Foto: Kremlin.ru
SUA: Interviul cu Putin realizat de jurnalistul american Tucker Carlson va fi difuzat joi seară / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că va candida la alegerile prezidențiale din 2024, o decizie care ar urma să-l menţină la putere cel puţin până în 2030, relatează agenţiile de presă ruseşti,potrivit Agerpres.

Putin, care a preluat ştafeta de la Boris Elţin în ultima zi a lui 1999, a avut deja un mandat mai lung decât orice alt conducător al Rusiei de la Iosif Stalin, depăşind mandatul de 18 ani al lui Leonid Brejnev.

El a făcut anunţul după ce i-a decorat la Kremlin pe soldaţii care au luptat în Ucraina cu cea mai înaltă distincţie militară, erou al Stelei de Aur a Rusiei, potrivit surselor citate. Întrebat de un locotenent colonel care a luptat în Ucraina dacă va candida din nou la preşedinţie, liderul de la Kremlin a răspuns afirmativ.

Peskov spune că mulți oameni vor ca Putin să candideze din nouAnterior, purtătorul său de cuvânt a anunţat că "mulţi oameni" îi cer preşedintelui Vladimir Putin să candideze pentru un nou mandat de şase ani în luna martie a anului viitor şi că Putin îşi va anunţa decizia "atunci când va considera potrivit".

Comisia electorală centrală din Rusia a anunţat vineri că alegerile se vor organiza, în premieră, într-o perioadă de trei zile, respectiv 15-17 martie.

Putin nu are o concurenţă politică serioasă în cursa prezidenţialăÎn condiţiile în care politicianul de opoziţie Aleksei Navalnîi se află într-o colonie penitenciară şi alţi opozanţi au plecat peste hotare din cauza represiunii susţinute, Putin nu se confruntă cu o concurenţă politică serioasă la nivel intern în cursa prezidenţială.

Când a fost întrebat vineri despre rezultatul unui sondaj efectuat de un institut de stat în care 70% dintre respondenţi au afirmat că Putin ar trebui sa candideze pentru un nou mandat, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat: "Putin îşi va anunţa decizia când va considera potrivit şi eficient. Va fi în întregime decizia sa. Putin s-a bazat întotdeauna pe sprijinul oamenilor în activitatea sa. Principalul său interes este să amelioreze bunăstarea şi standardele de viaţă ale poporului nostru".

Peskov a mai spus că "foarte mulţi oameni îi cer lui Putin să candideze şi să continue ca şef de stat. Este un lucru demn de remarcat".

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel