Visul politic al lui Tupac Shakur: Declarațiile unui coleg de trupă

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 09 sep 2023, 09:05 | Categorie: Știri
Visul politic al lui Tupac Shakur: Declarațiile unui coleg de trupă
Visul politic al lui Tupac Shakur: Declarațiile unui coleg de trupă

Cu 27 de ani în urmă, rapperul Tupac Shakur a fost tragic ucis, iar acum, E.D.I Mean, un coleg de trupă al său, a dezvăluit cea mai mare ambiție a artistului. Conform lui, Tupac avea un vis mare de a se implica în politică, având numeroase idei despre modul în care ar putea schimba America.

Dacă Tupac ar fi supraviețuit încercării de asasinat din Las Vegas, care a avut loc acum 27 de ani, este foarte probabil că s-ar fi implicat în politică. E.D.I Mean a afirmat că rapperul a avut întotdeauna încredere că va avea un impact în viitor și că va contribui la schimbarea lumii, rezolvând problemele sociale.

Mean, în vârstă de 49 de ani, este ferm convins că Tupac ar fi fost uluit dacă ar fi trăit să vadă momentul în care Barack Obama a devenit primul președinte de culoare al SUA în 2008. El susține că Tupac ar fi fost dezamăgit să afle că multe dintre problemele sociale care erau importante pentru tinerii din anii '90 rămân încă relevante și în ziua de azi.

Declarațiile rapperului, al cărui nume real este Malcolm Greenidge, vin în contextul în care fanii din întreaga lume își amintesc cu nostalgie de Tupac, care a fost împușcat mortal de membrii unei bande rivale în timp ce conducea în apropiere de Las Vegas, pe 7 septembrie 1996. 

„El a vorbit despre dorința lui de a intra în politică sau într-un domeniu în care să poată schimba ceva. Avea toate calitățile unui bun politician: carisma, inteligență, un bun orator. El vorbea despre diversitate, rasism, egalitate, probleme cu care tinerii de 25 de ani, ca Tupac, se confruntau în acea perioadă.”, a declarat Malcolm, potrivit Mirror.

Întrebat ce impact ar fi avut Tupac în politică, rapperul a declarat: „Același impact pe care l-a avut și îl are în continuare muzica lui. Nu e nevoie să fii vreun geniu ca să vezi asta. Muzica lui a influențat lumea din momentul în care a intrat în industrie. În calitate de lider comunitar, impactul lui Tupac ar fi fost semnificativ”. 

Malcolm consideră că Tupac ar fi fost dezamăgit de „lipsa de progres” din societate. „Sunt surprins într-un fel trist, pentru că nu s-au schimbat multe. Mă gândesc adesea ce ar crede Pac despre Obama și la faptul că am avut un președinte de culoare. Și când mă gândesc la asta, cred că i-ar fi plăcut. Cu toate astea, nu pare că s-au schimbat multe. De fapt, cred că regresăm în multe moduri diferite, precum relații rasiale, moralitate, muzică. Am devenit mult mai fricoși, mult mai sensibili și foarte, foarte îndepărtați unul de celălalt. Este alarmant să văd încotro ne îndreptăm, dar eu sunt un optimist din fire, așa că întotdeauna am privit paharul ca fiind plin. Așa că am speranță pentru noi.”

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience