Virgin Galactic a dus primii turişti în spațiu. Cine sunt norocoşii şi cât costă biletul

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Un om bolnav de Parkinson a călătorit în spațiu la cei 80 de ani ai săi
Un om bolnav de Parkinson a călătorit în spațiu la cei 80 de ani ai săi

Compania Virgin Galactic a organizat prima excursie în spațiu, unul dintre cei treci călători este un om bolnav de Parkinson și are vârsta de 80 de ani.

Primii turişti spaţiali transportaţi de compania americană Virgin Galactic au ajuns joi în spaţiul cosmic, conform unui anunţ al societăţii fondate de miliardarul Richard Branson, care îşi îndeplineşte astfel o promisiune pe care a făcut-o în urmă cu două decenii, transmite AFP.

Jon Goodwin, un fost olimpic din Newcastle în vârstă de 80 de ani şi diagnosticat cu Parkinson, a călătorit în spaţiu alături de Keisha Schahaff, în vârstă de 46 de ani, şi de fiica acesteia, Anastatia Mayers, de 18 ani, care studiază fizica în Aberdeen. Zborul VSS Unity are durata de 90 de minute.

În premieră, o mamă şi fiica au călătorit împreună în spaţiu, după ce au câştigat excursia la o tragere la sorţi.

Goodwin şi-a asigurat locul în urmă cu 18 ani cumpărând un bilet de 250.000 de dolari.

După ce au decolat din New Mexico cu nava-mamă VMS Eve, VSS Unity s-a separat de aceasta şi i-a transportat pe turişti în spaţiul suborbital, unde au avut ocazia să experimenteze pentru scurt timp imponderabilitatea.

Misiunea, denumită "Galactic 02", va strânge fonduri pentru Space for Humanity, un grup nonprofit care doreşte să trimită în spaţiu oameni de rând pentru a le oferi o "perspectivă mai amplă" asupra provocărilor cu care se confruntă planeta noastră.

Cei trei turişti au fost însoţiţi de Beth Moses, instructor de astronauţi.

În iunie, Virgin Galactic, deţinută de Richard Branson, a finalizat cu succes primul zbor spaţial comercial al companiei, transportând în spaţiu astronauţi italieni care au realizat o serie de experimente ştiinţifice.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel