Viorica Vodă: „Mi-a smuls sutienul de pe mine”. Detalii tulburătoare despre momentele în care a fost hărțuită

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 05 mai 2022, 22:34 | Categorie: Lifestyle
Viorica Vodă, captură video Pro TV
Viorica Vodă, captură video Pro TV

Viorica Vodă, actrița care a făcut o confesiune tulburătoare despre hărțuirea sexuală cu care s-a confruntat în lumea filmului, vine cu noi detalii despre traumele prin care a trecut.

Actrița Viorica Vodă a fost prezentă pe scena celei de-a 16-a ediții a Premiilor Gopo, alături de colegii ei din filmul Filantropica, regizat de Nae Caranfil, care a sărbătorit 20 de ani. Aceasta a dat dovadă de foarte mult curaj și a ales să vorbească public despre sacrificiile impuse de lumea cinematografiei. Actrița a purtat un discurs puternic pe scenă, plin de emoție, despre cum a fost nevoită să facă terapie, pentru a trece peste hărțuirea din lumea cinematografiei.

"Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost. Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba.", a declarat Viorica Vodă, pe scena Premiilor Gopo. 

Declarațiile actriței au creat un val de reacții în mediul online, dar și în lumea filmului. Mai multe actrițe au ieșit public și au recunoscut că și ele s-au confruntat cu situații asemănătoare. Fenomenul #metoo de la Premiile Gopo deschide o serie de dezvăluiri tulburătoare.

Viorica Vodă, noi declarații tulburătoare despre hărțuirea sexuală

După declarațiile de la Gopo, Viorica Vodă a mers în platoul emisiunii „La Măruță, de la PRO TV, unde a povestit, în detaliu, un episod tulburător din cariera sa. 

”Nu ești pregătită la 20 de ani, picată din fundul Moldovei, o pudoare în care era rușine să ... Eu vin dintr-o societate extrem de conservatoare. Gândește-te că înainte de revoluție, cum a fost la noi, păi eu vin de acolo unde bărbatul este universul meu. Dacă o femeie greșește sau un bărbat ... lucrurile astea nu că sunt considerate de condamnat, sunt de rușinea rușinilor.” a spus actrița, în emisiunea de la PRO TV. 

Viorica Vodă: „frivolități în toate ipostazele”


„Aveam un moment cu un actor destul de cunoscut cu care trebuia să cânt o melodie, ceva lăutărească. M-am pregătit de acasă, am zis să nu fie manea. M-am dus la sursă, la un coleg de la conservator, am cântat, mi-am făcut temele și dânsul mi-a dat un număr de telefon pe scenariu, în care m-a rugat să îl sun după ora 7 să îi propun melodia. Nu l-am sunat, pentru că în mod normal există o persoană tehnică care te sună în teatru și la filmare, e un regizor tehnic, un asistent.

Filmarea a fost destul de dificilă, era pe tren, eu jucam un fel de securistă, ceva de genul, ți-am zis că am mers numai pe tipologia asta mult timp pe film, frivolități în toate ipostazele, eu așa le spun, și aveam cu marele actor Motoi, a fost un actor important, eram flatată, uau, joc cu Motoi, și la un moment dat regizorul respectiv mi-a cerut să renunț la sutien, deci eram în cușetă, că vezi Doamne, așa era motivația, că acele femei erau expuse și făceau orice ca să obțină informații.

Viorica Vodă: „M-a ridicat pur și simplu și a smuls sutienul de pe mine”

N-am vrut să fac treaba asta pentru că nu am fost pregătită, nu discutasem. Lucrurile astea se discută înainte. Am reacționat destul de ... cum să spun, așa, de .. nepregătită, domn regizor, dar cu tact și eleganță. A început să urle, efectiv, în tot trenul ăla, repet, că s-a închiriat un tren, că era undeva spre Moldova, așa, m-a jignit verbal față de toată echipa. Nu pot să redau scena. M-a ridicat pur și simplu și mi-a smuls sutienul de pe mine. Deci, când spun, mi-a smuls sutienul și mi-a cerut să am o scenă erotică sau ceva.. cu colega mea Aniela Petreanu, care a jucat la Divertis, o actriță de comedie foarte bună.

Evident că reacția a fost .. destul de șocată. Cu toată echipa de față. Eu m-am blocat, am început să plâng. Tremuram, visceral, deci efectiv tremuram, plângeam cu sughițuri și i-am spus dar nu aveți dreptul să puneți mâna pe mine..Adică lucrurile astea sunt lipsite de profesionalism.” - a spus actrița la PRO TV.

El a vrut să îl sun ca să ne întâlnim noi în privat și pentru că eu nu l-am sunat, el a început să fie agresiv. Eu nu pot să redau verbal ce s-a întâmplat acolo pentru că sunt lucruri șocante.”, a declarat Viorica Vodă în emisiunea lui Cătălin Măruță, pe Pro TV.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite