Vine iarna siberiană, se anunţă cel mai năprasnic ger din ultimii 20 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Vine iarna siberiană, se anunţă cel mai năprasnic ger din ultimii 20 de ani
Vine iarna siberiană, se anunţă cel mai năprasnic ger din ultimii 20 de ani

În timp ce alte țări europene trăiesc o adevărată primăvară, Rusia se pregătește pentru cele mai scăzute temperaturi din acest secol,. În toamnă, Putin ironiza Europa că va îngheța.

Iarna siberiană va lovi Rusia. Săptămâna viitoare la Moscova vor fi cele mai scăzute temperaturi din secolul 21, termometrele vor indica sub -30 de grade Celsius.

Vinerea viitoare, partea europeană a Federației Ruse și Moscova vor fi acoperite de cele mai severe înghețuri din ultimii 22 de ani. Meteorologii spun că în 5 zile capitala Rusiei va îngheța la -30 de grade Celsius.

O astfel de vreme rece nu a fost niciodată înregistrată în partea centrală a Rusiei în acest secol. Acest lucru este raportat de agențiile de presă cu referire la declarația șefului Centrului Hidrometeorologic Rus.

O creștere bruscă a frigului este asociată cu deplasarea zonelor de înaltă presiune și a maselor de aer rece. Utilizatorii rețelelor de socializare au luat vestea cu sarcasm, observând ironia naturii. În ultimele luni, autoritățile ruse și Putin personal au speriat Europa cu înghețul, fără gaz rusesc, dar situația din mijlocul iernii s-a dovedit a fi diametral opusă.

Vremea caldă, cu temperaturi record în Europa, a redus cererea de gaz. Costul combustibilului albastru a scăzut și el, ceea ce este neprofitabil pentru Rusia.

O furtună care ar putea aduce ploi torenţiale şi inundaţii potenţial mortale ameninţă California

O furtună "brutală", care ar putea aduce ploi torenţiale şi inundaţii potenţial mortale, se va abate asupra Californiei la mijlocul săptămânii, au avertizat marţi meteorologii americani, potrivit AFP.

Puternicul sistem depresionar este aşteptat să lovească coasta Pacificului din SUA miercuri şi joi, iar autorităţile îi îndeamnă pe locuitori să fie pregătiţi.

"Este un sistem cu adevărat brutal şi trebuie luat în serios", a avertizat Serviciul american de meteorologie (NWS).

Potrivit acestuia, furtuna va provoca "inundaţii extinse, drumuri scufundate, alunecări de teren, căderi de copaci, pene de curent pe scară largă, întreruperea bruscă a activităţilor comerciale şi, cel mai grav, posibile pierderi de vieţi omeneşti", conform NWS.

Grav afectată de secetă în ultimii ani, Coasta de Vest este lovită de câteva săptămâni de o serie de furtuni, care au provocat în unele zone precipitaţii în cantităţi apropiate de valori record.

Unele regiuni din nordul Californiei suferă încă consecinţele unei furtuni puternice care s-a abătut în noaptea de Anul Nou, provocând alunecări de teren şi întreruperi de energie electrică. Cel puţin o persoană a murit după ce a rămas blocată în maşina sa din cauza inundaţiilor, au indicat autorităţile.

Pe 31 decembrie, San Francisco a înregistrat a doua cea mai ploioasă zi înregistrată de la începutul măsurătorilor, cu 14 centimetri de precipitaţii.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel