Vin ninsorile în București! Ciclonul mediteranean care va lovi România

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Vin ninsorile în București! Ciclonul mediteranean care va lovi România / Pexels
Vin ninsorile în București! Ciclonul mediteranean care va lovi România / Pexels

Un ciclon mediteranean în curs de formare va aduce schimbări semnificative ale vremii și va afecta, începând cu noaptea de joi spre vineri, zona de sud, est și sud-est a României.

"Ultimele zile din cea mai rece lună a anului par a fi zile autentice de iarnă.", a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

"De marți, răcirea se va resimți și în partea de vest, nord-vest, maximele la scara întregii țări se vor situa între 0-6°C, cel mult 12°C în Capitală, iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud, sud-est, mixte, lapoviță și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare.", a mai precizat aceasta.

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo pentru sfârșitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie 2023.

"De mâine răcirea se va resimți și în partea de vest nord-vest. Maximele la scara întregii țări se vor situa între 0 până la 6 grade cel mult 1-2 grade în Capitală.

Iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud-sud-est, mixte ploi, lapovițe și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare.

În luna februarie menționăm faptul că prima săptămână așa cum arată actualizarea estimărilor în această dimineață efectuate pentru intervalul 23 ianuarie-20-februarie menține tendința pentru primele zile din februarie cu valori de temperaturi ușor peste norme.

Din punctul de vedere al cantităților de precipitații, vorbim de cantități deficitare în regiunile extracarpatice, în timp ce în vest, nord-vest cantități este norme", a spus Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel