Viitură puternică în Prahova. Mașină luată de ape. Șoferul a fost salvat

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Misiune de salvare contracronometru pentru pompierii din Prahova. 

Un bărbat de 30 de ani a fost salvat de un echipaj de pompieri după ce maşina acestuia a fost răsturnată de o viitură, a anunţat, duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, scrie Agerpres. 

Conform sursei citate, persoana în cauză, care încerca să ajungă la o pensiune din localitatea Cheia, a trecut pe lângă râul Teleajen cu autoturismul şi din cauza debitului mare, maşina a fost răsturnată pe plafon.

Bărbatul a fost salvat de pompieri şi este în afara oricărui pericol.

Pompierii au intervenit și în alte situații 



De asemenea, pompierii acţionează pentru degajarea a doi copaci care au căzut pe carosabil la Sinaia pe DN 1 şi, respectiv, pe strada Aosta şi pentru evacuarea apei dintr-o casă în Valea Doftanei.

Totodată, se intervine pentru degajarea unui stâlp de electricitate la Câmpina, pe Calea Doftanei.

În cursul nopţii, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din case inundate la Sinaia, Buşteni, Azuga şi dintr-o anexă inundată la Comarnic, dar şi pentru îndepărtarea unor pomi, stâlpi şi a unui panou publicitar în Sinaia, Proviţa, Câmpina şi Ploieşti.

Gospodării inundate în mai multe județe din țară. Cod portocaliu de inundații

Mai multe gospodării au fost afectate în urma ploilor abundente din ultimele ore. Ca urmare a precipitațiilor căzute în ultimele ore, pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din trei gospodării, două în orașul Baia de Aramă și una în localitatea Plopi.

Două echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Baia de Aramă și Stației Strehaia au acționat cu motopompele din dotare, pentru evacuarea apei din curțile celor trei gopodării.

Incepând de sâmbătă, de la ora 14.00, Județul Mehedinți se află sub atenționare meteorologică Cod Galben, valabilă până astăzi, la ora 17.00, ce vizează ploi și ninsori însemnate cantitativ.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis avertizări Cod portocaliu de inundaţii, valabile pe parcursul următoarelor ore, pe râuri din 11 judeţe, respectiv Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Sibiu, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Braşov şi Covasna, mai scrie Agerpres. 

Citește mai multe aici!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel