Videoclip dramatic: Vezi cum au demolat zgârie-nori de 100 de metri. Au dispărut în mai puțin de 10 secunde

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Captură video / twitter
Captură video / twitter

Demolarea dispusă de instanță a 850 de apartamente este considerată un avertisment pentru construcțiile ilegale de mari dimensiuni

Autoritățile indiene au demolat două zgârie-nori construite ilegal în apropiere de Delhi. 

Cele mai înalte clădiri demolate vreodată în această țară au căzut într-un nor imens de praf în mai puțin de 10 secunde, iar mulțimea a aplaudat în timp ce turnurile de 103 metri înălțime s-au prăbușit într-o operațiune de demolare controlată, relatează The Guardian .

Anul trecut, Curtea Supremă a dispus distrugerea turnurilor după o lungă ședință judiciară, în cadrul căreia s-a stabilit că numeroase norme de siguranță în construcții au fost încălcate în timpul construcției acestora.

Au fost detonate peste 3.700 de kilograme de explozibili, care au fost plasați strategic pentru a asigura pagube minime în zonă, au spus oficialii.

Poliția a spus că evaluează dacă au fost cauzate alte daune. Locuitorii din apropiere spun că își vor verifica proprietatea pentru eventuale daune.

Astfel de demolări sunt rare în India, în ciuda construcției ilegale larg răspândite și tolerate de autorități.

Mii de oameni și-au părăsit casele în apropierea locului exploziei timp de aproximativ 10 ore, iar echipaje de poliție și de urgență au fost de serviciu la sol în timpul demolării turnurilor, care adăposteau 850 de apartamente neocupate.

Traficul a fost restabilit treptat, iar pompierii au intervenit cu apă pentru a reduce nivelul de praf din jurul turnurilor Apex și Ceyane, care altfel se aflau la marginea autostrăzii aglomerate care leagă cel mai populat stat al Indiei, Uttar Pradesh, de capitală.

Unele clădiri din apropierea lor au fost acoperite cu folie de plastic albă pentru a le proteja de resturi.

Mai multe comentarii ale cetățenilor pe Twitter afirmă că decizia de demolare este o măsură împotriva corupției și că va servi drept exemplu și avertisment constructorilor și companiilor de construcții.

Se estimează că în spatele exploziei au rămas peste 80.000 de tone de moloz.

Mai multe familii s-au mutat în siguranță sâmbătă, temându-se de poluarea sporită și de pericolul deșeurilor. Sudeep Roy , proprietarul unui apartament cu patru camere într-o clădire mică din apropiere, a declarat că a rezervat săptămâna trecută camere de hotel pentru a petrece noaptea acolo cu familia și prietenii.

„Cel mai bine este să stai departe de locul exploziei timp de 24 de ore, deoarece aerul va deveni toxic și nu știm cum ne poate afecta sănătatea”, a spus Roy, inginer mecanic și tată a unui copil care suferă de astm.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel