VIDEO. Studentul care a aruncat cu ouă în Regele Charles și-a primit pedeapsa. Ce îi este interzis să facă

radiodcnews Team | Dată: 11 noi 2022, 15:27 | Categorie: Știri

Un student a aruncat cu ouă spre Regele Charles, însă acest lucru nu a rămas nepedepsit. 

Studentul arestat miercuri în Regatul Unit după ce a aruncat cu ouă în direcţia regelui Charles al III-lea a fost eliberat, însă Poliţia i-a interzis să mai transporte în viitor astfel de produse în public, a relatat joi presa britanică, potrivit AFP și Agerpres.  

Patrick Thelwell, de 23 de ani, a fost reţinut miercuri dimineaţă de Poliţia britanică în urma incidentului petrecut pe o stradă din oraşul York, în nordul Angliei, unde regele Charles al III-lea participa la un eveniment alături de soţia sa, Camilla.  

În timp ce suveranul şi soţia lui salutau mulţimea venită să-i aclame, tânărul activist ecologist a aruncat în direcţia regelui Charles mai multe ouă, care au trecut la mică distanţă de suveran.  

Patrick Thelwell a declarat pentru The Mirror că a fost ţinut în arest până la ora locală 22:00 şi că a fost eliberat cu condiţia să nu se mai apropie de rege şi să nu mai transporte ouă în public.  

Când are voie să aibă ouă asupra lui  

A primit cu toate acestea permisiunea de a cumpăra ouă atunci când se află la cumpărături, a mai declarat el pentru publicaţia britanică citată.         

Patrick Thelwell este un fost candidat al Partidului Verde, precum şi membru al grupului ecologist Extinction Rebellion. În momentul incidentului, a exprimat opinii antimonarhiste şi a strigat că Regatul Unit a fost construit cu sângele sclavilor.   

Studentul a mai povestit că oamenii veniţi să-l aclame pe rege l-au apostrofat furioşi şi au ţipat mânioşi spre el.    

Oamenii m-au tras de păr, au scuipat în direcţia mea, a afirmat el pentru The Mirror, adăugând că a primit şi ameninţări cu moartea.  

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 73 de ani, care va fi încoronat în luna mai, la opt luni de la urcarea pe tron, este mai puţin popular decât defuncta lui mamă, regina Elisabeta a II-a, adorată de britanici pe parcursul celor 70 de ani ai săi de domnie. Charles a crescut însă în popularitate după ce a devenit rege.      

Vezi întreg incidentul în materialul video de mai jos:    

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite