VIDEO - Edi Iordănescu, despre echipa ”Mirel Rădoi”. Primele decizii la cârma naționalei: ”Veți vedea și fețe noi”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

FRD a anunțat marți după-amiază numirea ca selecționer a lui Edward Iordănescu. ”Are misiunea de a readuce echipa naţională în elita fotbalului european”, a spus Răzvan Burleanu, șeful FRF.

Acesta va conduce echipa mare la următoarele două campanii de calificare în Liga Națiunilor și la Campionatul European din 2024, scrie mediafax.

Noul selecționer a avut doar cuvinte de laudă pentru precedenții antrenori ai echipei naționale.

”Vreau să mulţumesc şi celor dinaintea mea, mă refer la Mirel Rădoi şi la Cosmin Contra, şi la staff-urile lor. Au lăsat lucruri bune şi foarte bune. Munca lor a fost una bună, spun eu. În ce mă priveşte, mă încearcă un sentiment profund de bucurie, de mândrie, de entuziasm. Vin cu încredere, ştiu că putem, împreună cu băieţii, cu conducerea Federaţiei, cu sprijinul suporterilor, să construim o echipă care să ne facă mândri din nou”, a spus Iordănescu junior.

Referitor la vechea echipă tehnică, adusă de Mirel Rădoi, noul selecționer a ținut să precizeze că va face rapid o analiză a oamenilor care sunt în jurul naționalei, menționând că sunt șanse ca unele persoane să rămână și în echipa sa, dar a promis și ”fețe noi”.

”Este în lucru staff-ul. Sunt lucruri pe care mai trebuie să le clarific, să le pun la punct. E posibil ca o parte dintre cei care au format staff-ul lui Mirel să continue, pentru că îmi doresc și continuitate, dar, în același timp, veți vedea și fețe noi. Mi-aș dori un staff extrem de competent, care să mă ajute în ceea ce înseamnă munca și deciziile pe care le voi lua. În cel mai scurt timp, zilele următoare mă voi concentra pe acest aspect”, a subliniat selecționerul.

Citește și: În sfârșit un meci spectaculos în Liga 1! Egalare de ultim minut, în derby-ul FCSB-CFR Cluj, 3-3

Iordănescu junior calcă pe urmele tatălui său, cel care a adus cele mai mari performanțe ale României pe plan internațional, în anii 90. 

Iordănescu va debuta pe banca națională cu două meciuri amicale în luna martie, pe 25 martie, pe Stadionul Steaua, cu naţionala Greciei, și pe 29 martie, în deplasare cu Israel.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel