Victorie pentru Ed Sheeran. Artistul scapă de acuzațiile de PLAGIAT

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Ed Sheeran a câștigat lupta privind drepturile de autor pentru hitul său din 2017, Shape of You.

Ed Sheeran era acuzat de Sami Chokri şi Ross O'Donoghue că s-a inspirat din cântecul lor „Oh Why” pentru melodia „Shape Of You”.

Judecătorul a constatat că Ed Sheeran  nu a copiat piesa și orice asemănare cu melodia „Oh Why” din 2015 nu este suficientă pentru a fi considerată plagiat.

După hotărâre, Sheeran a spus că astfel de afirmații „fără temei” devin ”mult prea dese”.

Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, el a spus că ”Este cu adevărat dăunător pentru industria compoziției de cântece. Există doar atât de multe note și foarte puține acorduri folosite în muzica pop.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

Astfel, Ed Sheeran a câștigat procesul la Înalta Curte împotriva celor doi compozitori care au susținut că artistul britanic a copiat o parte din melodia lor pentru marele său hit din 2017, „Shape Of You”, anunță Sky News.

Ed Sheeran şi co-autorii Steven McCutcheon şi John McDaid au fost acuzați că au plagiat o parte din „Oh Why” a lui Sami Chokri, un artist care cântă sub numele de Sami Switch.

Judecătorul Zacaroli a declarat că Sheeran nu a copiat nici intenționat, nici neintenționat un fragment din melodie atunci când a scris „Oh I" pentru Shape Of You.

Judecătorul a mai spus că au fost furnizate „dovezi convingătoare" pentru a demonstra că „Shape Of You” provine din alte surse decât „Oh Why" și că afirmațiile potrivit cărora Sheeran ar fi ascultat cântecul înainte de a-și scrie propriul cântec nu sunt decât „speculații".

Experții în muzică au avut puncte de vedere contrastante în timpul procesului - unul dintre ei spunând instanței că este improbabil ca orice asemănare dintre melodii să fie „rezultatul unei plagieri", în timp ce un altul a spus că asemănările sunt atât de „numeroase și de izbitoare încât posibilitatea unei creații independente este... foarte improbabilă".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel