Victoria la Eurovision 2024: Nemo susține introducerea opțiunii pentru al treilea gen în Elveția

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Youtube
Captura Youtube

Cântărețul elvețian Nemo, care a câștigat competiția muzicală Eurovision desfășurată în Suedia în acest weekend cu melodia "The Code", a fost întâmpinat de peste 100 de fani entuziasmați la Aeroportul din Zurich duminică noapte, la întoarcerea acasă, informează DPA.

Mulți dintre admiratorii cântărețului în vârstă de 24 de ani fluturau steagul comunității non-binare, format din dungi orizontale în culorile galben, alb, mov și negru. Nemo este o persoană non-binară și preferă pronumele they/them în limba engleză.

Victoria lui Nemo la Malmo a fost doar a treia oară când Elveția a câștigat concursul Eurovision. Ultima dată a fost în 1988, când Celine Dion a reprezentat țara.

Victoria pe una dintre cele mai mari scene muzicale ale Europei a alimentat dezbaterea referitoare la introducerea opțiunii pentru al treilea gen în Elveția.

În mod clar sunt în favoarea introducerii celui de-al treilea gen, a declarat Nemo pentru postul de radio SRF, adăugând că schimbarea trebuie să se producă cât de curând posibil.

Ministrul de Justiţie, Beat Jans, l-a invitat deja pe artist la o discuţie. Să ne întâlnim în viitorul apropiat şi să vorbim despre drepturile persoanelor queer, i-a scris Jans lui Nemo.

Parlamentara Barbara Steinemann, din partea Partidului Poporului (dreapta), a spus că se opune unei opţiuni suplimentare privind genul pe documentele oficiale.

Steinemann a spus că fiecare cetăţean elveţian are aceleaşi drepturi de bază şi că nu este nevoie de schimbarea sistemului legal pentru persoane individuale.

Poţi întrece măsura în ceea ce priveşte protecţia minorităţilor, a declarat ea pentru SRF.

Spre deosebire de Elveţia, în ţara vecină Germania există posibilitatea de a alege divers ca opţiune la rubrica gen pe certificatele de naştere şi alte formulare legate din 2018.

În interviurile acordate înaintea concursului, Nemo a spus că melodia The Code vorbeşte despre călătoria sa către descoperirea identităţii în afara binarităţii masculin-feminin.

Nemo a fluturat atât steagul comunităţii non-binare, cât şi pe cel al Elveţiei pe scena Eurovision.

Primul lucru pe care Nemo îl are pe agendă este să se odihnească. Voi merge în grădina părinţilor mei, o să mă aşez şi voi încerca să mă liniştesc puţin, a declarat el pentru SRF.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel