Victoria cu scandal la Eurovision: Elveția triumfă, Olanda descalificată!

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Eurovision
Eurovision

Elveția a câștigat ediția 68 a Eurovision Song Contest, ținută la Malmö, Suedia, cu piesa "The Code" interpretată de Nemo, un artist de 24 de ani. Victoria a fost marcată de o serie de controverse, inclusiv descalificarea Olandei și proteste aprinse legate de conflictul din Gaza.

Nemo a spart din greșeală trofeul la conferința de presă de după victorie, spunând cu umor: "Nu am spart doar codul, am spart și trofeul". Melodia sa, o combinație de operă, rap și pop, vorbește despre călătoria sa de auto-descoperire ca persoană non-binară.

Elveția obține a treia victorie la Eurovision, prima datând din 1988. Israelul a terminat pe locul doi cu 323 de puncte, urmat de Croația, Italia și Ucraina.

Olanda a fost descalificată din cauza unui incident violent implicând cântărețul și rapperul Joost Klein și o femeie din echipa de producție. Juriul olandez a refuzat să voteze ca urmare a descalificării.

Protestele pro-palestiniene au avut loc în afara arenei, cu un protestatar arestat și alții reținuți de poliție. Poliția a folosit gaze cu piper pentru a dispersa mulțimea.

 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel