Victor Rebengiuc, în DOLIU de ziua lui. A MURIT Ana Verești, prima sa soție: A fost prima mea dragoste

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Facebook Victor Rebengiuc
Foto: Facebook Victor Rebengiuc

A murit Anca Verești, prima soție a lui Victor Rebengiuc. Anunțul trist vine chiar în ziua în care actorul își aniversează ziua de naștere.

Actrița Anca Verești, prima soție a lui Victor Rebengiuc, a murit, la vârsta de 89 de ani.

"Era o personalitate puternică ce ascundea un om sensibil. Un om discret, de-o modestie copleșitoare, un activ susținător al Campaniei Artistii pentru artiști, în fiecare an donând celor aflați în nevoie", au transmis reprezentanții UNITER.

Anunțul vine chiar în ziua în care Victor Rebengiuc împlinește 89 de ani.

Din 1956 până în 1989, actrița Anca Verești a jucat pe scena Teatrului Bulandra București. Dintre cele mai importante apariții pe scena Teatrului Bulandra amintim: Irma în "Nebuna din Chaillot" de Jean Giraundoux, Viola în "A douăsprezecea noapte" de W. Shakespeare, Natașa în "Război și pace", după Lev Tolstoi.

Alte spectacole în care a jucat: "Soțul ideal" de Oscar Wilde, "Mamouret" de Jean Sarment, "Casa Bernardei Alba" de Federico Garcia Lorca, "Viraj periculos" de I.B.Prinstley.

Victor Rebengiuc, despre Anca Verești: A fost prima mea dragoste

"Anca Vereşti era colega mea din anul I de Institut, o fată extraordinar de frumoasă, cu reale calităţi pentru teatru. A fost prima mea dragoste, amândoi eram foarte tineri atunci. La început a fost un amor platonic, după care ne-am căsătorit. Mi-aduc aminte cu plăcere de perioada în care am fost împreună. În toamna lui ’56, am dat amândoi concurs la Bulandra, am intrat şi am fost colegi. Am şi jucat împreună în "Nebuna din Chaillot", în „Un strugure în soare“, în „Soţul ideal“, în „Căsuţa de la marginea oraşului“. Ce să spun? Am iubit, am suferit, m-am despărţit. Căsătoria noastră a durat din ’60 până în ’65, când am divorţat", a declarat Victor Renengiuc.

Victor Rebengiuc, 89 de ani, AZI. Ce mesaj a transmis Ministerul Culturii

"Colos al scenei româneşti, cu un talent artistic excepţional, a reuşit să fie de-a lungul vieţii puse în slujba publicului, în mod inegalabil, chipul şi vocea a sute de personaje de film, teatru, radio şi televiziune. Peste 200 de roluri a interpretat doar pe scena Teatrului Lucia Sturdza Bulandra, acolo unde şi-a început activitatea în urmă cu 65 de ani şi al cărui director a fost în perioada 1996-1998, iar în cinematografie a atins, de asemenea, un palmares extrem de bogat, cu peste 50 de filme", a transmis Ministerul Culturii.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel