Viața în Germania se schimbă din iunie: Scad tarifele la gaze și carburanți / Fără restricții anti-Covid

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Dacă doriți ca permisul de conducere din afara UE să fie rescris în Germania, trebuie să promovați un examen teoretic și practic - cu excepția cazului în care țara în cauză a încheiat un acord de recunoaștere cu Germania.

Guvernul german dorește să folosească diferite măsuri pentru a atenua presiunea financiară puternică pe care inflația și consecințele războiului din Ucraina o au asupra germanilor.

Iunie aduce un nou pachet de ajutoare în  care guvernul federal german dorește să folosească diferite măsuri pentru a atenua presiunea financiară puternică pe care inflația și consecințele războiului din Ucraina o au asupra germanilor. Prin urmare, de la 1 iunie, guvernul va introduce unele modificări care vor afecta milioane de oameni din Germania, scrie publicația Fenix​​​​.


Transportul local și regional

În lunile iunie, iulie și august, toată lumea poate folosi transportul feroviar local și regional în toată Germania la un preț rezonabil, de nouă euro pe lună.

Vânzarea biletelor lunare în calea ferată germană și în numeroase companii de transport se desfășoară de câteva zile și este valabilă de la 1 iunie.

Un bilet lunar care costă nouă euro poate fi utilizat în transportul local și regional în toată Germania.

Combustibil

Benzina, motorina și gazele naturale se ieftinesc, cel puțin din iunie până în august. Pentru că în aceste luni guvernul federal reduce taxa pe carburanți la minimul permis în UE.

Potrivit ADAC în următoarele luni, prețurile sunt următoarele:

Litru de benzină va fi cu aproximativ 35 de cenți mai ieftin, iar litrul de motorină, cu aproximativ 17 cenți mai ieftin .

Un megawatt/oră de gaze naturale va costa cu 4,54 euro mai puțin.

Reguli anti-covid

De la 1 iunie, regulamentul 3G (măsurile anti-covid) privind intrarea în Germania va fi abolit. Pe măsură ce numărul de persoane infectate cu corona continuă să scadă, ministrul Sănătății Karl Lauterbach spune că condițiile de intrare vor fi reduse în timpul verii.

De la 1 iunie, cei care intră în țară nu vor mai trebui să facă dovada că au fost vaccinați, recuperați sau testați. Actuala reglementare privind intrarea în țară este valabilă până pe 31 mai și necesită încă dovada 3G pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

Cu toate acestea, reguli stricte se aplică în continuare zonelor cu o variantă de virus: toți cei care intră în Germania din astfel de zone trebuie să fie în carantină încă 14 zile. În acest moment însă, nicio țară nu a fost definită ca zonă cu o variantă a virusului.


Permise de conducere din strainatate

Dacă doriți ca permisul de conducere din afara UE să fie rescris în Germania, trebuie să promovați un examen teoretic și practic - cu excepția cazului în care țara în cauză are un acord de recunoaștere cu Germania, cum ar fi Elveția, Australia, SUA sau Canada.

Permisele de conducere din Regatul Unit și Irlanda de Nord, Albania (de la 24 ianuarie 2017), Kosovo (de la 1 martie 2018) și Moldova sunt noi pe această listă de țări, începând cu 1 iunie. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel