Veste bună pentru schiori. În Poiană se deschid pârtiile din partea inferioară a Masivului Postăvaru

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Fotografie creată de Visit Almaty, de la Pexels
Fotografie creată de Visit Almaty, de la Pexels

Pârtiile din partea inferioară a domeniului schiabil din Poiana Braşov se vor deschide începând din weekend, a anunţat joi Primăria Braşov.

"Având în vedere temperaturile coborâte din ultima perioadă, când au fost înregistrate temperaturi inclusiv de - 17 grade pe vârful Postăvarul, în ultimele zile au funcţionat, în continuu, instalaţiile de producere a zăpezii artificiale, în special pe pârtiile din partea inferioară a masivului, astfel că, la sfârşitul acestei săptămâni, vor fi deschise pârtiile Sulinar, Drumul Roşu şi breteaua de legătură dintre Drumul Roşu şi pârtia Bradul, toate în partea inferioară a masivului", a precizat sursa citată.

Stratul de zăpadă bătută de pe aceste pârtii era, joi, de aproximativ 30 de centimetri.

Pe pârtiile din partea superioară a muntelui, unde, de asemenea, s-a produs zăpadă artificială, stratul de zăpadă bătută de pe pârtie are 50 de centimetri şi se schiază în condiţii bune în zona superioară a pârtiilor Lupului şi Drumul Roşu, cu ieşire spre staţia telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum şi pe pârtiile Kanzel, Doamnei şi Ruia, cu ieşire în Drumul Roşu, apoi către telescaunul Ruia.

Pârtiile pentru începători sunt deschise



Pârtiile pentru începători, Bradul şi Stadion, sunt deschise, de asemenea, pentru cei care vor să înveţe să schieze.

Până sâmbătă, coborârea din masiv în Poiana Braşov se va face tot cu telegondola.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Braşov au intervenit în 95 de cazuri, totalizând 102 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau a trebuit să fie evacuate.

În condiţiile în care, miercuri, un copil de 6 ani a căzut din telescaun, între pilonii 1 şi 2, de la o înălţime de 5 metri, Salvamont Poiana Braşov atrage atenţia turiştilor să folosească în mod corespunzător instalaţiile pe cablu şi să nu lase nesupravegheaţi copiii, recomandând ca în permanenţă un adult să se afle în acelaşi scaun cu un copil.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel