Vera Putina, mama biologică presupusă a lui Vladimir Putin, a murit

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Vera Putina, mama biologică presupusă a lui Vladimir Putin, a murit / Foto: Youtube
Vera Putina, mama biologică presupusă a lui Vladimir Putin, a murit / Foto: Youtube

Vera Putina, care a trecut în neființă la vârsta de 96 de ani, a ieșit din anonimat în anul 1999, afirmând că este mama biologică a lui Vladimir Putin și susținând că l-ar fi abandonat în copilărie.

Kremlinul a negat afirmațiile ei, dar misterul asupra copilăriei și educației lui Putin a făcut ca acestea să fie greu de infirmat.

În cartea sa "First Person", pe care unii o consideră o "cvasi-autobiografie", Putin relatează că s-a născut și a crescut în Sankt Petersburg. El menționează că a fost singurul fiu supraviețuitor al Mariei, o muncitoare obișnuită, și al lui Vladimir Putin, un muncitor de fabrică și fost militar care a servit în poliția secretă a lui Stalin în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Putin afirmă că ambii părinți au decedat din cauza cancerului la sfârșitul anilor 1990, potrivit The Telegraph.

Informațiile verificate despre copilăria lui Putin au fost întotdeauna extrem de dificil de obținut; sursa principală pentru majoritatea anecdotelor este chiar Putin însuși. Drept urmare, Kremlinul nu a putut respinge în mod concludent afirmațiile Verei Putina.

Vera Nikolaevna Putina s-a născut la data de 6 septembrie 1926 în districtul rusesc Ochyorsk. Ea a povestit că pe vremea când studia mecanizarea agricolă la universitate, s-a îndrăgostit de Platon Privalov, un mecanic, și că a rămas însărcinată cu el. Cu toate acestea, ulterior a descoperit că iubitul său era deja căsătorit și avea intenția de a răpi copilul, deoarece soția sa nu putea avea proprii lor copii.

Vera Putina a afirmat că fiul ei, cunoscut sub porecla "Vova", s-a născut la data de 7 octombrie 1950, cu doi ani înainte de data oficială a nașterii lui Vladimir Putin. Ea susține că l-a crescut în satul georgian Metekhi, un sat sărac, aflat la o oră distanță cu mașina de capitala Tbilisi.

În evidențele locale se menționează că un anumit Vladimir Putin a fost înscris la o școală din apropiere între anii 1959 și 1960. În anul 2008, o fostă profesoară locală pe nume Shura Gabinashvili a declarat într-un interviu pentru The Daily Telegraph că îi preda limba rusă. Potrivit ei, Vladimir Putin era interesat de fabulele rusești și limba rusă era materia sa preferată. De asemenea, spunea că îi plăcea pescuitul și luptele.

După căsătoria Verei cu Giorgi Osepahvili, un soldat georgian, care a avut și alți copii cu ea, acesta a insistat ca primul lor născut să fie abandonat. Astfel, la vârsta de nouă ani, băiatul a fost trimis să locuiască cu părinții Verăi în Rusia. Cu toate acestea, un an mai târziu, bunicul băiatului l-a dus la un orfelinat.

Mai târziu, Vera a speculat că cei pe care i-a considerat „părinții” lui Putin în Sankt Petersburg, care aveau amândoi 40 de ani când el s-a născut și a căror cei doi fii mai mari muriseră în copilărie, l-au adoptat pe fiul său.

Într-un fel sau altul, Vera a aflat că fiul ei s-a alăturat KGB-ului, dar și-a închipuit că nu-l va mai vedea vreodată. Cu toate acestea, în anul 1999, urmărind știrile la televizor despre noul prim-ministru al Rusiei, ea l-a recunoscut imediat pe Vladimir Putin drept fiul ei, deoarece a observat că "mergea ca o rață".

Vera a fost dispusă să facă un test ADN pentru a-și susține povestea, însă în momentul în care a acordat un interviu pentru The Daily Telegraph în 2008, Rusia era implicată într-o invazie pe scară largă în Georgia, într-un conflict privind statutul separatist al Osetiei de Sud. În ciuda faptului că era obișnuită să fie mândră de fiul său care devenise președinte al Rusiei, Vera a mărturisit că de la izbucnirea războiului se simțea rușinată.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel