Veneția anunță taxă de intrare pentru turiști

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 06 sep 2023, 09:46 | Categorie: Știri
Veneția anunță taxă de intrare pentru turiști/Freepik
Veneția anunță taxă de intrare pentru turiști/Freepik

Începând cu anul viitor, consiliul local al Veneției a anunțat că va implementa o taxă de intrare pentru turiștii care vizitează orașul pentru o zi, într-un efort de a gestiona volumul mare de vizitatori, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Taxa va avea o valoare de 5 euro și va fi implementată inițial ca un test pe parcursul a 30 de zile în anul viitor. Aceste zile vor fi selectate în perioadele de vârf aflux de turiști, cum ar fi sărbătorile sau weekendurile din timpul verii.

Toți vizitatorii cu vârsta peste 14 ani vor fi supuși acestei taxe. Scopul este să se găsească "un nou echilibru între drepturile celor care locuiesc, învață sau lucrează în Veneția și cei care vin să viziteze orașul", conform declarațiilor lui Simone Venturini, consilierul pentru turism al Veneției.

Se precizează că această măsură nu are ca scop generarea de venituri pentru bugetul local, ci va acoperi doar costurile de administrare a sistemului. Un plan de introducere a unei taxe de intrare a fost anunțat pentru prima dată în 2019, dar a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience