Vasile Dîncu avertizează: AUR va câștiga din acest RĂZBOI

Georgel Simionică | Dată: 30 ian 2022, 15:39 | Categorie: Știri
Vasile Dîncu
Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Vasile Dîncu avertizeasă asupra creșterii pe are o cunoaște partidul AUR în acest moment, partid care profită de orice neînțelegere din coaliția care se află la guvernare.

Ministrul Apărării Naţionale, social-democratul Vasile Dîncu, consideră că creşterea AUR în sondaje, la acest moment, este una conjuncturală şi ea ar putea să continue dacă PSD şi PNL fac greşeala de a duce "un război continuu între ele, sau războaie interne".

El a fost întrebat duminică, la Prima TV, despre creşterea AUR în sondaje până la peste 20% în preferinţele electoratului, dar şi dacă crede că România se va întoarce, politic, în anul 2000, cu o finală la prezidenţiale între un candiat al PSD şi unul "extremist".

"Nu cred, istoria nu face paşi înapoi, AUR are o creştere conjuncturală şi AUR va creşte numai dacă PSD şi PNL fac greşeala de a face un război continuu între ele, sau războaie interne. Atunci, cu siguranţă că vom servi, pe tavă, să zicem aşa, o finală pentru AUR. Acum nu este cazul", a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, consideră însă că între social-democraţi şi liberali există o colaborare "foarte bună" în cadrul guvernului şi a coaliţiei de guvernare, apreciind că este o şansă pentru PNL de a demonstra că "va face ceea ce nu a făcut în trecut, în alte guvernări".

Ciolacu: Suntem într-o criză energetică majoră

"Eu sunt printre cei care sunt pozitivi în ceea ce priveşte pregătirea unui proiect comun cu PNL. Am fost şi criticat de multe ori pentru că am vorbit despre faptul că trebuie să lucrăm împreună pentru România, indiferent de particularităţile noastre ideologice. Ceea ce vreau să spun, însă, este următorul lucru, funcţionarea noastră în guvern şi în coaliţie este una foarte bună. Există, însă, (...) şi la noi şi la liberali oameni frustraţi că nu au reuşit să prindă echipa guvernamentală. Aceştia devin, cum spunea cronicarul care vorbea despre Ştefan cel Mare, degrabă vărsătoriu de sânge, ei devin vărsători de cuvinte. Ori, ce vreau să spun aici, este o şansă pe care România o are şi pe care PNL o are în acest moment. Pentru că, dacă ne uităm în sondaje, PNL nu stă bine (...), viitorul PNL poate fi într-o coaliţie în care se poate dezvolta liber. Noi nu am stabilit să facem front comun ideologic, ci am stabilit că fiecare îşi păstrează identitatea. Eu cred că alături de noi, PNL poate demonstra că va face ceea ce nu a făcut în trecut, în alte guvernări, se poate asocia succesului şi eu asta le doresc ", a declarat ministrul-social-democrat duminică, la Prima TV.

El a adăugat că într-o "maşină" a politicii sunt foarte importante "motorul şi volanul şi nu claxonul".

"Cei care claxonează toată ziua şi încearcă să se dea interesanţi şi încearcă să atace pe un ministru sau altul cred că greşesc, şi sunt oameni pe care, în principiu, la un moment dat, politica îi aruncă afară din sistem. Eu sunt pentru o colaborare pozitivă. În Guvernul nostru vreau să vă spun că avem o colaborare şi o coordonare perfectă între noi, nu există nicio diferenţă, de unde venim, de la ce partid", a afirmat Dîncu.

Întrebat dacă vede o colaborare a PSD cu PNL şi din anul 2024 încolo, el a răspuns: "Deocamdată, noi facem acest exerciţiu, care cred că va avea efecte pe termen lung".

"Avem o relaţie foarte bună în interior - cu mici excepţii - cu preşedintele Ciolacu, cu premierul Ciucă şi evident că şi Florin Cîţu participă la acest lucru, chiar dacă, din când în când, vrea să se diferenţieze, l-am văzut pozitiv, înţelegând necesităţile. Cred că va trebui să câştigăm în cultura colaborării, nu prea există în politică acest lucru, să ne înţelegem fiecare specificul ideologic, dar nu demagogic. (...) Noi ne păstrăm în stânga, dar nu trebuie să fim numai noi stânga, ci componenta socială să o gândim împreună, aşa cum componenta de dezvoltare, sau componenta (...) antreprenorială trebuie să o sprijinim şi noi, cei de stânga, pentru că nu suntem nici noi tâmpiţi, ştim că cineva trebuie să producă în ţara asta", a ma spus Vasile Dîncu

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience