Varză murată. Ingredientul care păstrează frunzele tari

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Varză murată. Ingredientul care păstrează frunzele tari / Foto: Foto: Facebook Claudiu Constantin Avramescu / Pixabay
Varză murată. Ingredientul care păstrează frunzele tari / Foto: Foto: Facebook Claudiu Constantin Avramescu / Pixabay

Află în articol care este ingredientul ce păstrează frunzele tari ale verzei murate.

Gospodinele își pregătesc cămara pentru iarnă. După ce au făcut dulcețuri, compoturi și alte bunătăți, au trecut și la murături. Există mai multe secrete pentru a alege varza perfectă pentru murat. Se alege varza care are frunzele mai subțiri. Acestea nu trebuie să fie mai mari decât o palmă, scrie Realitatea.net. Ingredientul care păstrează frunzele tari este hreanul. 

Rețetă varză murată

Ingrediente: Varză, sare grunjoasă, bețe de mărar, foi de dafin, gutuie, boabe de porumb, piper, cimbru, hrean.

Varză se curată de frunzele pălite de deasupra și se spală. Apoi se curată cotorul din interior, cu un cuțit bine ascuțit.

Sunt persoane care crestează varză în 2 sau în 4, sau chiar o taie, că să încapă în bidon sau butoi, dar totuși mai bine este dacă alegeți verze mai mici ca să încapă întregi.

În unele țări din spațiul ex-sovietic, se obișnuiește să se toace varza înainte de a fi murată.

Cum se prepară

Astfel, scobiți cotorul, iar în loc puneți sare. Apoi se aşază verzele în butoi. Puneți un rând de verze, un rând de sare grunjoasă. După ce este umplut butoiul, se adaugă beţe de mărar uscat, foi de dafin, o gutuie sau boabe de porumb, care colorează zeama, piper şi cimbru. Dacă vă doriți ca frunzele să fie mai tari adăugați și hrean. 

După ce ați terminat de aranjat varza și de pus toate ingredientele necesare menționate mai sus, acoperiți vasul și lăsați-l timp de 3 zile fără apă. După aceea turnați apă proaspătă.

Citește și: Ce punem în farfurie în sezonul rece. Cori Grămescu: Ne depărtăm de modelul cu supă și salată

Puteți totuși și să adăugați din prima saramura. Se face o saramură rece cu 40 gr sare grunjoasă la litrul de apă rece, se amestecă până când sarea se dizolvă complet și se toarnă peste verze, scrie culinar.ro.

O dată la 3 zile suflați aer în butoi cu ajutorul unei ţevi sau al unui furtun, până când se acrește. Pentru a vă asigura că verzele sunt mereu scufundate în saramură, deasupra puneți ceva greu. Varza murată astfel ajunge la savoarea deplină în aproximativ o lună, în funcție de locul în care este așezat vasul. Varza murată se poate folosi ca și salată la un fel principal de mâncare sau se poate folosi pentru prepararea diferitelor rețete. Majoritatea o folosesc în special pentru delicioasele sarmale.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel