Vânzările Tesla în Europa au atins cel mai scăzut nivel din ultimul an și jumătate

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Vânzările Tesla în Europa au atins cel mai scăzut nivel din ultimul an și jumătate
Vânzările Tesla în Europa au atins cel mai scăzut nivel din ultimul an și jumătate

Tesla Inc a avut un început lent în al doilea trimestru pe piaţa europeană, unde directorul general Elon Musk se aștepta la o performanță mai bună decât în primele luni ale anului, transmite Bloomberg.

Conform datelor publicate miercuri de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), înmatriculările de vehicule Tesla au ajuns la 13.951 de unități în aprilie, înregistrând un declin de 2,3% față de aceeași perioadă din 2023, fiind la cel mai redus nivel din ianuarie 2023. Rezultatele Tesla reprezintă o excepție pe piața europeană, într-o lună favorabilă pentru vânzările de vehicule electrice (EV).

Luna trecută, Tesla a raportat un declin similar al livrărilor de la fabrica sa din Shanghai, în contrast cu creșterea solidă a vânzărilor de vehicule electrice în China, cea mai mare piață auto din lume.

Pe 23 aprilie, Musk le-a spus investitorilor că firma se așteaptă să-și revină în urma problemelor care au afectat producția în primul trimestru din 2024.

"Credem că rezultatele Tesla din trimestrul doi vor fi mult mai bune", a declarat Musk.

În predeschiderea şedinţei de miercuri a Bursei de la New York, acţiunile Tesla au scăzut cu 1,8%. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de 25%.

În ultimele luni, ţări ca Germania şi Suedia au oprit sau au redus subvenţiile pentru achiziţionarea vehiculelor electrice, ceea ce a afectat evoluţia vânzărilor în Europa. Între timp, producătorii auto, inclusiv Volkswagen AG şi Mercedes-Benz Group AG, şi-au regândit planurile de producţie, VW pregătind mai multe vehicule hibride plug-in iar Mercedes a continuat fabricarea automobilelor cu motoare cu ardere internă.

Deşi cele mai multe mărci au fost afectate de retragerea subvenţiilor în Germania, cea mai mare piaţă auto europeană, Tesla a avut o evoluţie sub aşteptări. Per total, vânzările EV pe piaţa germană nu au evoluat prea mult în aprilie, în timp ce vânzările Tesla au scăzut cu 32%.

În Marea Britanie, înmatriculările Tesla au scăzut în aprilie cu 25% iar în primele patru luni din acest an au înregistrat un declin de 14%.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel