Vânzările de bilete în regim de pre-comandă pentru filmul cu Taylor Swift au depăşit 100 de milioane de dolari

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Taylor Swift
Taylor Swift

Vânzările de bilete comercializate în regim de pre-comandă pentru filmul cu Taylor Swift, turnat în timpul primei părţi a turneului ei "Eras Tour", au depăşit pragul de 100 de milioane de dolari la nivel mondial şi au stabilit deja un nou record de încasări pentru un lungmetraj realizat din imagini filmate în timpul unor concerte, a anunţat joi lanţul de cinematografe AMC, citat de AFP.

Lansarea filmului "Taylor Swift - The Eras Tour" este programată să aibă loc pe 13 octombrie în 8.500 de cinematografe din 100 de ţări.

Acest proiect cinematografic a devenit deja filmul-concert cu cele mai mari încasări obţinute vreodată, detronând "Justin Bieber: Never Say Never", lansat în 2011 şi care a obţinut încasări de 99 de milioane de dolari.

"This Is It", care a avut încasări de 261 milioane de dolari în box-office-ul mondial, nu este considerat un film-concert, întrucât acea producţie a documentat doar pregătirile pentru concerte întreprinse de cântăreţul Michael Jackson, care a murit însă înainte de începerea turneului.

Iniţial, filmul "Taylor Swift - The Eras Tour" trebuia să fie lansat doar în Statele Unite, însă cântăreaţa americană a ales în cele din urmă să facă din acest proiect un eveniment mondial, deşi turneul ei conţine şi o parte a doua, anul viitor, cu zeci de concerte programate în America de Sud, Australia, Asia, Europa, precum şi în Statele Unite şi Canada.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al grupului AMC a precizat că încasările de 100 de milioane de dolari au fost obţinute de toate cinematografele care vor difuza filmul, inclusiv de reţelele Cineplex din Canada şi Cinepolis din Mexic.

Din cele 8.500 de cinematografe vizate, 4.000 se află în America de Nord.

Recordul absolut de încasări obţinute de un film în primul său weekend de proiecţii din luna octombrie în America de Nord este de 96 de milioane de dolari şi a fost stabilit de lungmetrajul "Joker" în 2019.

Filmul "Taylor Swit - The Eras Tour" ar putea depăşi 100 de milioane de dolari în cele trei zile din weekendul premierei sale (13-15 octombrie) în America de Nord, consideră Jeff Bock, analist la compania specializată Exhibitor Relations.

Acest film cu o durată de două ore şi 48 de minute conţine imagini filmate în timpul celor trei concerte pe care Taylor Swift le-a susţinut pe SoFi Stadium din Inglewood, un oraş de la periferia metropolei Los Angeles, la începutul lunii august.

Turneul mondial "Eras" al artistei americane conţine, pentru moment, 146 de concerte.

Potrivit Pollstar, o revistă dedicată artiştilor în viaţă, fiecare concert al vedetei pop americane generează încasări de 13 milioane de dolari, ceea ce înseamnă că încasările totale ce vor fi obţinute de turneul ei mondial vor fi de aproximativ 1,9 miliarde de dolari.

Niciodată până acum un artist individual sau un grup nu a depăşit pragul simbolic de 1 miliard de dolari dintr-un turneu.

La mai puţin de o lună după anunţul despre lansarea filmului cu Taylor Swift, grupul AMC a anunţat luni că şi cântăreaţa Beyonce s-a aventurat într-un proiect similar, urmând să lanseze, pe 1 decembrie, un documentar inspirat din turneul ei "Renaissance", pe care l-a încheiat de curând în Statele Unite.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel