Vânzările de artificii cresc în Cehia după ce au fost interzise în Germania

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Vânzările de artificii par să fi crescut puternic în Cehia după ce au fost interzise temporar în Germania, relatează miercuri dpa.

”Observăm o creştere semnificativă anul acesta faţă de 2020", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei federale germane din oraşul Selb din Bavaria, la frontiera cu Cehia. Se confiscă artificii aproape zilnic, a adăugat el, scrie Agerpres. 

Numai marţi s-au înregistrat trei cazuri în care mai mulţi tineri au fost prinşi cu câteva kilograme de artificii. În aceeaşi zi, poliţiştii au găsit 30 de kilograme de artificii interzise în cursul a trei verificări lângă oraşul Furth im Wald.

Purtătorul de cuvânt a afirmat că de multe ori este vorba de cumpărători ocazionali, cum ar fi navetişti din Cehia, sau de persoane particulare care cumpără artificii pentru uz personal sau pentru prieteni. Au fost totuşi cazuri în care contravenienţii intenţionau să revândă produsele respective.

De unde se cumpără artificiile



Artificiile se cumpără cel mai adesea din pieţele din apropierea graniţei. Adesea se găsesc produse contrafăcute, uneori periculoase.

Cei prinşi cu artificii ilegale pot fi inculpaţi conform legii germane privind explozivii. Ei pot fi obligaţi să achite costul distrugerii artificiilor.

Este al doilea an consecutiv când în Germania se interzice vânzarea artificiilor înainte de Anul Nou. În Cehia însă, aceste produse pot fi vândute tot anul.

Faptul că anul trecut s-au confiscat cantităţi mai mici poate fi explicat şi prin controalele de la frontieră practicate uneori în perioada respectivă, care au redus traficul, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliţiei. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel