Vânătoarea de viață pe Marte se intensifică odată cu descoperirea unui lac adânc de un kilometru pe Planeta Roșie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Oamenii de știință au identificat 63 de vulcani în care schimbările crustale din spatele trăsăturilor au fost similare cu un pas pe care Pământul l-a făcut pe calea evoluției sale în urmă cu 2,5 miliarde de ani.

Cercetătorii au declanșat o nouă vânătoare de viață pe Marte după ce au descoperit un lac adânc de 1,5 km și 63 de vulcani care ar fi putut crea condițiile necesare supraviețuirii extratereștrilor.

Oamenii de știință au descoperit o regiune a Planetei Roșii despre care cred că a fost activă din punct de vedere vulcanic în urmă cu patru miliarde de ani, cu proprietăți ciudate care o diferențiază de restul peisajului sumbru.

Eridania, situată în emisfera sudică a planetei, a fost modelată în urma unor schimbări în scoarța lui Marte, care ar fi putut permite apei să se amestece cu minerale bogate pentru a crea un mediu propice dezvoltării vieții. Descoperirea este posibil să influențeze vânătoarea de semne de viață marțiană străveche, desfășurată în prezent de roverele Curiosity și Perseverance ale NASA.

Aster Cowart, geolog la Planetary Science Institute din Arizona, Statele Unite, a declarat:

"Marile bazine din această regiune au găzduit cândva un sistem lacustru cunoscut sub numele de paleolacul Eridania, care avea o adâncime de până la aproximativ o milă atunci când lacul era la cea mai mare extindere. Sursele vulcanice cu durată lungă de viață alături de apa abundentă ar fi putut alimenta sisteme hidrotermale care ar fi putut hrăni viața. Cel puțin aceste descoperiri ne oferă un număr mai mare de locuri în care putem căuta dovezi de viață, potrivit DailyStar.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel