Valeriu Gheorghiţă, semnal de alarmă: Virusul se adaptează și schimbă regulile

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Valeriu Gheorghiţă trage un semnal de alarmă cu privire la vaccinarea copiilor. 

Valeriu Gheorghiţă, președintele CNCAV, susține că un copil cu boli cronice are de 12 ori mai multe șanse să fie spitalizat și de 19 ori mai multe șanse să ajungă la ATI, dacă nu este vaccinat, scrie romaniatv.net

”Toate variantele virale au fost în țări cu rată mică de vaccinare și densitate mare a populației. Pandemia decimează populațiile țărilor. La un moment dat, lucrurile trebuie tranșate. Altfel, populația și autoritățile vor asista neputincioase la evoluția pandemiei. Omenirea este în competiție cu acest virus, suntem într-o cursă contra cronometru. Virusul se adaptează și schimbă regulile jocului. Vaccinarea obligatorie trebuie să rămână o ultimă măsură dacă toate celelalte eșuează și vezi că mor oamenii și ești neputincios, legat de mâini și de picioare. Sigur, discuția este foarte serioasă și nu văd de ce să nu înceapă aceste discuții, să existe dezbateri, implicarea întregii societăți, cu puncte pertinente, pro și contra, ca să vedem unde să ne aflăm. În România, va fi foarte greu de luat o asemenea măsură. Este foarte greu să impui măsuri care nu sunt înțelese. Principala problemă este neîncrederea în vaccin. Și celelalte vaccinuri te protejează de formele grave”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

BILANȚ COVID-19. Situația infectărilor și deceselor din ultimele 24 de ore

Până astăzi, 6 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.786.839 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.474 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.703.284 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 803 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 12 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 57.153 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citește mai multe aici!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel