Val de sancţiuni aplicate de poliţişti

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Efectivele MAI au intervenit la 4.977 de evenimente, 3.413 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.567 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, creşterea gradului de siguranţă rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi asigurarea intervenţiei eficiente în situaţii de urgenţă.

Efectivele MAI au intervenit la 4.977 de evenimente, 3.413 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.567 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

La nivelul unităţilor de poliţie au fost semnalate 903 posibile infracţiuni, aproape 28% dintre acestea fiind din oficiu.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 208 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 219 fapte penale. De asemenea, poliţiştii au depistat 9 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 35 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 12 de autori în 9 dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile în trafic pentru prevenirea şi combaterea accidentelor grave de circulaţie, fiind reţinute 998 permise de conducere şi retrase 269 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii şi jandarmii au constatat 9.245 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.6 milioane de lei.

Sâmbătă, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 21 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.316) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 84 pentru stingerea de incendii şi 6 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 3 persoane.

În ultimele 24 de ore au fost emise 7 mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă "RO-ALERT".

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 23 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 18 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.381 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 59.665 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 97 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 58,3%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 43.361 de mijloace de transport şi 178.945 de persoane, dintre care 13.961 cetăţeni ucraineni.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel