Val de frig în Marea Britanie. Ninsoare abundentă: Populația, avertizată că urmează pene de curent

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Știri
captură video
captură video

Marea Britanie este grav afectată de un val de frig neaşteptat la începutul lunii martie. Zăpezi abundente au acoperit aproape întreaga ţară.

Transportul public este grav afectat, iar populaţia este avertizată să se aştepte la pene de curent. Meteorologii spun că urmează şi în zilele următoare ninsori abundente.

”Marea Britanie, o ţară în care nu ninge aproape niciodată, a fost acoperită azi dimineaţă de un strat de zăpadă, după una din cele mai friguroase nopţi din 2010 încoace. Cel mai frig a fost în Scoţia, unde temperaturile au ajuns la -15°C. Din cauza poziţiei geografice a Scoţiei, aproape de Marea Nordului, şi a umidităţii atmosferice, frigul se resimte însă mult mai puternic decât indică termometrele. Din cauza acestui val de frig artic la început de martie, sute de şcoli au fost închise astăzi în întreaga ţară. Trenurile şi alte mijloace de transport în comun sunt profund afectate de căderile de zăpadă şi de frig. Unele aeroporturi au fost închise temporar pe parcursul zilei. Pentru prima dată în ultimele decenii, au fost repornite centralele pe bază de cărbune, pentru a putea face faţă cererii. Autorităţile avertizează, însă, populaţia să se aştepte la tăieri de curent. Meteorologii spun că urmează alte ninsori abundente joi şi vineri. Din nou, Scoţia va fi cea mai afectată. Acest val de frig va mai dura până la sfârşitul săptămânii” arată Rador. 

Youtube video image

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel