Vaccinul, motiv de divorț pentru trei cupluri din Grecia: Părinții nu s-au înțeles dacă să-și vaccineze sau nu copiii

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 14 ian 2022, 13:30 | Categorie: Social
Foto: pexels, CDC
Foto: pexels, CDC

Subiectul vaccinării a devenit atât de serios încât trei cupluri din insula grecească Rodos au decis să divorțeze din cauza neînțelegerilor privind vaccinarea.

În motivările pe care le-au depus în instanță, toate cele trei cupluri au adus ca argument faptul că nu s-au putut înțelege în privința vaccinării anti COVID-19 a propriilor copii.

Deși este posibil să existe și alte motive care au stat la baza intenției de divorț, cele trei cupluri au scris în hârtiile adresate judecătorului că vor să se despartă întrucât nu s-au putu pune de acord dacă își vor vaccina sau nu proprii copii.

Situația este similară în toate cele trei cazuri de divorț:  cuplurile au între 40 și 50 de ani, iar părinții se situează pe poziții diametral opuse privind vaccinarea, unul dintre soți crezând că e necesar să-și vaccineze copiii, în timp ce celălalt soț este împotrivă.  

Pandemia a mai creat și alte situații dramatice

Astfel, doi soți dintr-un oraș situat în nordul Greciei ar putea pierde custodia celor patru copii ai lor întrucât s-au declarat împotriva vaccinului, sunt anti-mască și sunt împotriva folosirii testelor rapide pentru depistarea coronavirusului. Cei doi părinții au refuzat să-și trimită copiii la școală timp de aproape doi ani, întrucât testarea și măștile sunt obligatorii în școli.

Mama celor patru copii a declarat la SKAI TV, că este împotriva măsurilor luate de autoritățile elene, scrie Greekreporter.

”Dacă este voia lui Dumnezeu să ne îmbolnăvim, ne vom îmbolnăvi, fie că purtăm sau nu purtăm mască, fie că ne vaccinăm sau nu. Testele nu sunt de încredere”, a declarat ea.

”Nu sunt de acord ca copiii mei să poarte măști, și nici să efectueze teste rapide. Nu sunt de acord să se facă proceduri medicale copiilor mei. Anul trecut nu ne-am trimis copiii la școală din același motiv”, a mai declarata aceasta.

Procurorul din orașul Serres, din nordul Greciei, de unde provine familia în cauză, a deschis o anchetă în caz pentru a stabili bunăstarea copiilor.

Citește și:  Jurma: Omicron este un troian care poate ucide. medicul spune în ce țări Omicron este mai blandă decât Delta

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite