Vaccinarea devine OBLIGATORIE în Grecia pentru anumite persoane

Delia Gheață |
Data publicării:
| Categorie: Social
Este adevărat, mai este nevoie de o aprobare
Este adevărat, mai este nevoie de o aprobare

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a declarat marţi că vaccinurile împotriva COVID-19 vor deveni obligatorii pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani, în contextul necesităţii instituirii unor restricţii suplimentare pentru a ţine sub control propagarea coronavirusului, informează AFP.

Grecii de peste 60 de ani trebuie să se programeze pentru prima doză de vaccin până pe 16 ianuarie, a spus premierul într-o declaraţie în consiliul de miniştri.

Vaccinarea acestora este de acum încolo obligatorie, a adăugat el.

Măsura trebuie să fie aprobată şi printr-un vot în parlament, a adăugat premierul.

Peste 500.000 de greci cu vârsta peste 60 de ani refuză în continuare să se vaccineze, ajungând deseori la spital şi îngreunând tratarea altor boli grave, a declarat Mitsotakis.

Persoanele care vor refuza în continuare să se vaccineze vor trebui să plătească o amendă lunară de 100 de euro, a adăugat el.

Este vorba despre o măsură de protecţie, nu de pedeapsă, a declarat Mitsotakis.

Citește și Persoanele vaccinate cu prima doză de AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager

Vaccinurile, testele şi distanţarea socială sunt răspunsul, nu lockdown-ul, a mai spus el.

Guvernul nu a dat curs apelurilor experţilor sanitar i favoarea unor măsuri de protecţie suplimentare şi a adoptării unor restricţii de circulaţie, chiar şi în rândul persoanelor vaccinate în apropierea sărbătorilor de sfârşit de an.

Pandemia a făcut peste 18.000 de decese în Grecia, unde rata mortalităţii a crescut accentuat în noiembrie. Peste 650 de persoane sunt internate la terapie intensivă pe teritoriul ţării.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel