Vaccinare obligatorie în Grecia. Pentru cine se aplică măsura

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie creată de Nataliya Vaitkevich, de la Pexels
Fotografie creată de Nataliya Vaitkevich, de la Pexels

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru persoanele de peste 60 de ani intră în vigoare în Grecia.

Noile reglementări impun ca orice persoană care depăşeşte acest prag de vârstă să plătească o taxă lunară de 100 de euro dacă a ales să nu se vaccineze, scrie Agerpres. Reglementarea a fost anunţată în luna noiembrie. 

Autorităţile sanitare vor transmite numele cetăţenilor nevaccinaţi autorităţilor financiare pentru a putea fi aplicate amenzi. Sumele colectate vor fi folosite pentru a sprijini spitalele din Grecia.  

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că există o modalitate simplă de a evita această taxă. "Vă vaccinaţi şi apoi nu plătiţi nicio amendă", a declarat el pentru postul de televiziune ANT1 într-un interviu acordat săptămâna trecută.

Măsura, un succes



Guvernul consideră deja că măsura este un succes. De la anunţarea sancţiunilor cu şase săptămâni în urmă, circa 217.000 de persoane cu vârsta peste 60 de ani s-au vaccinat, rata de vaccinare în rândul acestei grupe de vârstă ajungând la 90%.

Mitsotakis a exclus însă vaccinarea obligatorie pentru alte grupe de vârstă, precizând că vârstnicii au fost în principal cei au făcut forme grave de COVID-19 şi au necesitat internare. 

Seism cu magnitudinea 5,4 în nordul Greciei

Un seism cu magnitudinea 5,4 s-a produs duminică în nordul Greciei, nu departe de al doilea oraş al ţării, Salonic, a anunţat Observatorul din Atena, potrivit AFP.

Epicentrul cutremurului survenit la ora 11:50 GMT a fost localizat în mare la 10 km adâncime şi la 23 km sud-vest de Muntele Athos, a precizat aceeaşi sursă.

Pentru moment nu au fost raportate pagube sau victime. Grecia este situată pe mai multe falii seismice şi se confruntă în mod regulat cu cutremure.

În octombrie 2020, un seism cu magnitudinea 7 s-a produs în Marea Egee, între insula grecească Samos şi oraşul Izmir, din vestul Turciei. În urma cutremurului, 114 persoane şi-au pierdut viaţa şi peste o mie au fost rănite în Turcia, iar în Grecia doi adolescenţi au murit pe insula Samos.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel