Vă aduceți aminte de toboșarul de la Def Leppard? Rick Allen a scris ISTORIE cu un singur braț

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Vă aduceți aminte de toboșarul de la Def Leppard? Rick Allen a scris ISTORIE cu un singur braț
Vă aduceți aminte de toboșarul de la Def Leppard? Rick Allen a scris ISTORIE cu un singur braț

Toboșarul trupei Def Leppard, Rick Allen, nu a vrut să mai trăiască după ce și-a pierdut brațul într-un tragic accident de mașină.

"Chiar nu am vrut să fiu aici și m-am simțit foarte înfrânt", a declarat Allen, adăugând că s-a simțit "foarte ciudat" și "conștient de sine".

În decembrie 1984, muzicianul, pe atunci în vârstă de 21 de ani, și-a pierdut brațul stâng în urma unui accident aproape fatal în Anglia. Allen, care încercase să depășească o altă mașină cu viteză mare, a pierdut controlul Corvette-ului său și a fost aruncat prin plafonul mașinii sale. Brațul său a rămas prins în centura de siguranță și a fost secționat de corp.

Inițial, medicii i-au reatașat membrul, dar acesta a fost ulterior îndepărtat din cauza unei infecții.

Rockerul de origine engleză a reușit să-și refacă viața și cariera folosind un set de tobe electronice special conceput.

În timp ce designerii de la compania de tobe Simmons se apucau de lucru la realizarea noului său kit, Rick făcea progrese rapide în reabilitarea sa fizică. La doar două săptămâni de la accident a făcut prima încercare de a se ridica în picioare. Dezechilibrat, a căzut pe podea. O săptămână mai târziu a învățat cum să meargă din nou, cum să-și mute greutatea pentru a se stabiliza. Și-a dezvoltat noi abilități de viață: cum să mănânce sau să-și lege șireturile; cu o singură mână. 

"O mulțime de colegi, o mulțime de fani, familia mea... o mulțime de încurajări, toți au încercat să mă ajute să mă ridic și, în cele din urmă, am reușit. Am ajuns la un punct în care mi-am dat seama că pot face asta... Abia după aceea am descoperit puterea spiritului uman și asta m-a propulsat cu adevărat acolo unde sunt acum", explică el.

El spune că a fost martor direct al beneficiilor pe care le aduce tobele veteranilor.

"Primul lucru pe care oricare dintre noi îl aude este bătaia inimii mamei noastre, așa că suntem ființe ritmice, este o formă foarte veche, care se conectează imediat la vindecare. Ajută cu creierul, ajută cu sistemul nervos și încetinește sistemul respirator, este ceva care este benefic pe multe multe niveluri", ne spune Allen.

Noul său kit Simmons personalizat fusese montat în Studio 4. În fiecare zi, timp de trei săptămâni, a exersat singur, în timp ce trupa lucra cu Mutt și Nigel Green în Studio 2. Se întâlnea cu ceilalți în pauzele de cafea, dar în restul timpului ușa de la Studio 4 era închisă cu fermitate.

"El era acolo doar cântând și cântând. A vrut să facă toate greșelile de unul singur. Apoi ne-a chemat pe toți într-o zi și ne-a spus: "Ascultați asta!". A cântat "When The Levee Breaks". Am ajuns cu toții să plângem. Din acel moment, cred că am început cu toții să credem din nou", a povestit Joe Elliott.

Def Leppard este o trupă rock engleză formată în 1976 în Sheffield. Din 1992, trupa este formată din Rick Savage, Joe Elliott, Rick Allen, Phil Collen și Vivian Campbell. S-au impus ca parte a noului val al mișcării heavy metal britanice de la începutul anilor 1980.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel