Utilizatorii Netflix care își împart contul cu alte persoane vor fi taxaţi suplimentar. Compania a anunțat reguli noi

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
''Indiana Jones egiptean'' anunţă lansarea unui film despre Cleopatra în aceeaşi zi cu o producţie Netflix / Foto: pexels, freestocks.org
''Indiana Jones egiptean'' anunţă lansarea unui film despre Cleopatra în aceeaşi zi cu o producţie Netflix / Foto: pexels, freestocks.org

Compania americană Netflix a anunţat că va introduce o taxă suplimentară pentru folosirea unui singur cont de către mai mulți utilizatori, care nu locuiesc în aceeași casă.

Netflix a luat decizia de a aplica o taxă suplimentară pentru partajarea unui singur abonament în mai multe locaţii, după ce a publicat raportul privind veniturile companiei sale către acționari.

"Deși termenii noștri de utilizare limitează utilizarea Netflix la o gospodărie, recunoaștem că aceasta este o schimbare pentru membrii care își partajează contul mai larg”, a spus Netflix.

Reprezentanţii companiei au menţionat că cei care vor dori să împartă abonamentul de Netflix cu alte persoane vor fi nevoiţi să plătească o taxă suplimentară, noua regulă urmând să fie introdusă în primul trimestru al acestui an.

"Pe măsură ce lansăm partajarea plătită, membrii din multe țări vor avea, de asemenea, opțiunea de a plăti suplimentar dacă doresc să partajeze Netflix cu persoane cu care nu locuiesc în casa lor", a mai precizat compania.

Se pare că Netflix a testat, anul trecut, acestă nouă regulă în anumite ţări din America Centrală şi de Sud, aşteptându-se la o reacţie negativă.

"Pe măsură ce trecem prin această tranziție – și pe măsură ce unii debitori încetează să urmărească conținutul nostru, pentru că nu se convertesc în membri suplimentari sau în conturi de plată completă – angajamentul pe termen scurt, măsurat de terți, cum ar fi The Gauge de la Nielsen, ar putea fi afectat negativ, spune compania, potrivit The Guardian.

Astfel, noul sistem nu va mai face posibilă partajarea unui singur abonament către mai multe persoane.

Chengyi Long, directorul de Inovaţie a Produselor Netflix, a subliniat că doar unei singure case îi va fi permis accesul pe un singur cont Netflix, dar contul poate fi folosit pe mai multe dispozitive.

De asemenea, pentru a adăuga locaţii noi, se va aplica o taxă lunară suplimentară, în America Latină, de exemplu, costul plătit în plus fiind de 2,99 USD.

"Partajarea pe scară largă a contului de astăzi între gospodării subminează capacitatea noastră pe termen lung de a investi și de a ne îmbunătăți serviciile.

Așa că am explorat cu atenție diferite moduri prin care oamenii care doresc să-și partajeze contul să plătească puțin mai mult", a spus Chengyi Long.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel