Urmărire ca în filme la Brașov. Un bărbat băut şi fără permis s-a răsturnat cu maşina

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Fotografie creată de energepic.com, de la Pexels
Fotografie creată de energepic.com, de la Pexels

Un braşovean, care a condus, marţi, o maşină aflat sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere, a avariat o autospecială de poliţie şi un alt autoturism, după ce, urmărit de poliţişti, s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

În urma producerii evenimentului rutier nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale, scrie Agerpres. Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din localitatea Hârseni, a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor pe DJ104B, pe raza localităţii Mândra.

"Conducătorul auto nu a respectat semnalele regulamentare de oprire, efectuate de către poliţişti, continuându-şi deplasarea, procedându-se la urmărirea autovehiculului în cauză, cu autospeciala de poliţie, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Întrucât conducătorul auto nu a oprit autovehiculul, poliţiştii au procedat la executarea unui foc, în plan vertical, cu armamentul din dotare. În încercarea de a se sustrage activităţii de control a poliţiştilor, conducătorul auto a avariat atât autospeciala de poliţie, cât şi un alt autovehicul, ce se deplasa pe DJ104B, ulterior, răsturnându-se în afara părţii carosabile", a precizat sursa citată.

Bărbatul a fost imobilizat şi testat



Bărbatul a fost imobilizat şi testat din punct de vedere al prezenţei alcoolului în aerul expirat, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur, astfel că a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliţiei Române a documentelor personale şi ale autovehiculului condus, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale ce se impun, a menţionat sursa citată. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel