Unul dintre membrii fondatori ai trupei Phoenix a murit. Nicu Covaci a făcut anunțul

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Lumânare
Lumânare

Unul dintre membrii fondatori ai trupei Phoenix a murit.

Este vorba despre Moni Bordeianu. Nicu Covaci este a făcut anunțul.

„A plecat să deschidă alt drum cel care l-a deschis pe primul… Îți mulțumim, Moni, pentru că ceea ce avem acum tu ai început!”, a scris Nicu Covaci pe Facebook.

Florin Bordeianu, cunoscut ca Moni Bordeianu, a fost un cântăreț și compozitor român de muzică rock. S-a remarcat în anii ’60, în perioada în care a fost solistul vocal al binecunoscutei formații Phoenix. S-a născut în 1948, la Beșenova Nouă. Ar fi împlinit 76 de ani pe 26 februarie, potrivit Tion.

Acesta s-a alăturat trupei Phoenix chiar de la înființarea ei, în 1962.

"La începutul anilor '60, când s-au format Sfinţii, eram încă la liceu. Cuibul era la Moni (Bordeianu - n.r.) acasă. Am început să cântăm regulat la clubul facultăţii de mecanică până când ne-au dat afară pentru că aveam plete şi un nume de trupă necorespunzător.

Căutam un club unde să cântăm. Într-o zi, vin acasă de la şcoală şi găsesc un tip mai ciudat care vorbea cu maică-mea, domnul Lakatos, care-mi spune că el e directorul unui club. (...). Clubul acela a devenit 'Lola', un loc în care am cântat o vreme regulat şi unde s-a creat o gaşcă grozavă în jurul nostru. (...). Între timp intrasem la facultatea de arte plastice, unde am cunoscut o serie de oameni remarcabili. Eu voiam, de fapt, să fac sculptură la Bucureşti. Până la urmă, am făcut Institutul la Timişoara.", a scris Nicu Covaci, pe blogul său.

Moni Bordeianu a cântat o scurtă perioadă a cântat la tobe, apoi a devenit principalul solist al grupului. A avut acest rol până în 1970, când a emigrat în Statele Unite ale Americii. Plecarea lui a marcat sfârșitul primei perioade Phoenix.

În 1977-1978, a revenit în trupa Phoenix, care avea deja alți membri. Au urmat câteva colaborări cu foști membri Phoenix în anii ’80.

În anul 2008 a fost lansat albumul „Back to the Future…”, un material semnat Phoenix & Mony Bordeianu

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel