Unu din şase şcolari, afectat de hărţuire în mediul online - OMS

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Unu din şase şcolari este afectat de hărţuire în mediul online, potrivit OMS.

Potrivit OMS, unul din şase şcolari este afectat de hărţuire în mediul online (cyberbullying). Asta arată cel de-al doilea raport cu privire la comportamentul de sănătate al copiilor de vârstă şcolară (Health Behaviour in School-aged Children - HBSC), realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi publicat miercuri de la Copenhaga, transmite Agerpres, citând DPA.

Violenţa în mediul online a înregistrat o creştere semnificativă de la primul raport, publicat în 2018. Astfel, potrivit acestui nou raport care cuprinde date din perioada 2018 - 2022, aproximativ 15% dintre elevi s-au confruntat deja cu episoade de "cyberbullying". Procentul băieţilor afectaţi a crescut de la 12% în raportul precedent, la 15% în prezent, iar în cazul fetelor a crescut de la 13% la 16%.

1 din 8 şcolari cu vârsta între 11 şi 15 ani a recunoscut că a hărţuit deja pe cinevaAproximativ 1 din 8 şcolari cu vârsta între 11 şi 15 ani a recunoscut că a hărţuit deja pe cineva în mediul digital. În 2018, 11% dintre băieţi au recunoscut acest lucru, iar în prezent procentul a crescut la 14%. În cazul fetelor, procentul a crescut de la 7% la 9%.

Analiza s-a concentrat pe tiparele comportamentelor de hărţuire şi violenţă între copii şi adolescenţi şi a revizuit date care au provenit de la peste 279.000 de copii de vârstă şcolară din 44 de ţări şi regiuni din Europa, Asia Centrală şi Canada.

Conform raportului, numărul incidentelor de hărţuire şi violenţă petrecute în şcoli a rămas relativ stabil. Aproximativ 11% dintre elevi susţin că au fost victime ale unui astfel de incident în şcoală, iar 6% au susţinut că au fost autori ai unui astfel de incident. Acest comportament este puţin mai frecvent în cazul băieţilor (8%) decât al fetelor (6%).

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel