Ungaria. Poliţia de frontieră a deschis focul asupra unui camion cu migranţi care nu a oprit la graniţă

radiodcnews Team | Dată: 07 ian 2022, 10:56 | Categorie: Știri
Fotografie creată de Markus Spiske, de la Pexels
Fotografie creată de Markus Spiske, de la Pexels

Poliția de frontieră ungară a deschis focul asupra unui camion. 

Poliţia ungară a deschis focul, joi, asupra unui camion care transporta aproximativ 30 de persoane suspectate a fi migranţi ilegali şi care a trecut printr-un punct de trecere a frontierei cu Austria fără a opri, relatează Reuters, scrie Agerpres. 

Poliţia din regiunea Gyor-Moson-Sopron a anunţat că patrulele din satul Harka au semnalat camionul care se îndrepta cu mare viteză către punctul de trecere a frontierei.

Un ofiţer s-a plasat în faţa camionului şi i-a făcut semn să oprească, însă autovehiculul a accelerat, forţând poliţistul de frontieră să se ferească în ultimul moment. Un coleg al acestuia a tras asupra camionului pentru a-l forţa să schimbe direcţia, a informat poliţia ungară pe website-ul său joi seara târziu.

Camionul era înmatriculat în UngariaCamionul, care era înmatriculat în Ungaria, a trecut graniţa în Austria şi ulterior s-a răsturnat. Poliţia austriacă i-a reţinut pe şoferul egiptean şi pe cei aproximativ 30 de pasageri, ale căror naţionalităţi nu sunt cunoscute.

Potrivit datelor poliţiei, în ultimele săptămâni din 2021 autorităţile ungare au returnat săptămânal între 2.000 şi 2.500 de migranţi la frontierele Ungariei cu Serbia şi România.

În 2015, Ungaria a construit un gard de-a lungul graniţei cu Serbia pentru a stopa intrarea migranţilor ilegali. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite