Ungaria continuă să respingă finanţarea de către UE a livrărilor de arme pentru Ucraina

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Ungaria continuă să respingă finanţarea de către UE a livrărilor de arme pentru Ucraina / Foto: Pixabay
Ungaria continuă să respingă finanţarea de către UE a livrărilor de arme pentru Ucraina / Foto: Pixabay

Guvernul Ungariei continuă să respingă finanţarea de către UE a livrărilor de arme pentru Ucraina.

Guvernul Ungariei continuă să respingă finanţarea de către UE a livrărilor de arme pentru Ucraina şi va face astfel până când va avea asigurări că Ucraina "nu va mai folosi acuzaţii inventate pentru a pune companii ungare pe lista sa cu sponsorii războiului". Declarațiile au fost făcute de către ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, la Bruxelles, transmite Agerpres, citând MTI.

În plus, ministrul ungar a declarat presei într-o pauză a reuniunii ministeriale de la Bruxelles că "a existat o uriaşă presiune" asupra Ungariei ca să accepte acordarea unei noi plăţi de 500 de milioane de euro din Facilitatea europeană pentru pace pentru livrările de arme către Ucraina.

"Acesta nu este sprijin pentru Ucraina""Unii au spus (despre poziţia Ungariei) că este incorectă, alţii au spus că este scandalos..., dar le-am cerut colegilor mei din UE să nu inducă în eroare publicul", a spus Szijjarto.

"Acesta nu este sprijin pentru Ucraina. Aceste 500 de milioane de euro vor ajuta statele membre, care au decis să livreze acolo arme ca state suverane, să-şi recupereze o parte din preţul acelor arme", a spus el.

"Ungaria nu va contribui la plata a 1.500 de milioane de euro până când agenţia ucraineană anticorupţie nu va garanta că firmele ungare nu vor fi trecute pe lista cu sponsori ai războiului, pe baza unor acuzaţii nefondate şi uneori ridicole", a explicat ministrul ungar.

Candidatura Ucrainei la UEÎn ce priveşte candidatura Ucrainei la UE, Szijjarto a spus că această ţară este "foarte departe de îndeplinirea cerinţelor şi chiar şi de orice fel de progres".

În problema drepturilor minorităţilor, o prioritate în UE, notează MTI, Ucraina a regresat, a mai afirmat ministrul ungar. "Avem informaţii că ministrul ucrainean al educaţiei a instruit şcolile ca profesorii şi elevii să folosească limba oficială, ucraineana, chiar şi în timpul recreaţiilor", a declarat Szijjarto.

"Guvernul (ungar) nu vede niciun motiv de a face să avanseze candidatura Ucrainei (la UE)", a conchis şeful diplomaţiei ungare, care a mai adăugat că, "în plus, UE ar trebui să aducă pacea în ţări terţe şi nu să importe război în bloc".

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel