UNESCO condamnă "bombardamentele brutale ruse" împotriva patrimoniului Ucrainei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
UNESCO condamnă "bombardamentele brutale ruse" împotriva patrimoniului Ucrainei / Foto: Pixabay
UNESCO condamnă "bombardamentele brutale ruse" împotriva patrimoniului Ucrainei / Foto: Pixabay

UNESCO a condamnat bombardamentele ruse împotriva patrimoniului Ucrainei.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a condamnat duminică, "cu cea mai mare fermitate", "bombardamentele brutale întreprinse de forţele ruse" în urma cărora au fost lovite mai multe situri în centrul oraşului Odesa din sudul Ucrainei, printre care Catedrala "Schimbarea la faţă", veche de peste 200 de ani şi inclusă în patrimoniul mondial, informează Agerpres, citând AFP.

"Aceste distrugeri teribile marchează o nouă escaladare a violenţei împotriva patrimoniului cultural al Ucrainei", a denunţat directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay. "Cer Federaţiei Ruse să ia măsuri tangibile pentru a se conforma obligaţiilor ce îi revin cu privire la dreptul internaţional" referitor la protejarea patrimoniului, a continuat ea.

Ucraina acuză Rusia de "crimă de război"

Noul atac al forţelor ruse din cursul nopţii împotriva oraşului-port ucrainean Odesa s-a soldat cu doi morţi şi a provocat "distrugerea" unei catedrale ortodoxe aflate pe lista UNESCO, a afirmat duminică Ucraina, vorbind despre "crimă de război".

Ministerul de Interne al Ucrainei a dat un nou bilanţ de doi morţi şi 22 de răniţi, printre care patru copii, în cursul tirurilor cu rachete ruseşti din noaptea de sâmbătă spre duminică.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel