Un veterinar răspunde celor mai comune întrebări despre animalele de companie

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
De ce se holbează pisica la tine - Foto: Freepick
De ce se holbează pisica la tine - Foto: Freepick

Un veterinar a răspuns la întrebările stăpânilor de animale de companie despre diverse comportamente anormale.

Sean, veterinarul șef al unei firmei de hrană pentru animale de companie din Marea Britanie, a răspuns la întrebările proprietarilor timp de zece ani, conform The Sun. El spune: „Dacă animalul tău de companie se comportă ciudat sau nu se simte bine, sau dacă vrei să știi despre nutriție sau exerciții fizice, întreabă-mă. Pot să contribui la fericirea și sănătatea animalelor de companie.”

Întrebare: Pisicuța mea Teddy îmi zgârie gleznele. Cum pot să o fac să se oprească? Se aruncă asupra mea și mă consideră pradă.

Sean spune: Aceasta este o problemă frecventă care apare la pisicuțele jucăușe, deoarece ele învață prin imitarea comportamentelor naturale pe care le au instinctiv, cum ar fi urmărirea și vânarea.

Există trei reguli de aur pentru a preveni ca acest comportament să devină o problemă mai târziu. Prima, încearcă să nu reacționezi niciodată cu furie sau pedepsind-o pe Teddy, deoarece asta o va învăța să fie pregătită să riposteze în situații de conflict, chiar dacă ea le-a provocat.

A doua, încearcă să nu reacționezi prin țipete, trântind-o sau lăsându-ți gleznele la îndemâna ei mai mult decât e necesar. E mai ușor de zis decât de făcut, dar nu vrei să întărești acest joc ca fiind distractiv, răsplătitor și stimulant. A treia, trebuie să redirecționezi acest joc natural și distractiv către obiecte care nu sunt picioarele, mâinile sau hainele agățate.

Ar trebui să folosești întotdeauna jucării de tip momitor sau undițe pentru a o face să vâneze și să sară. Astfel, ea va învăța că tu ești plictisitor, iar jucăriile sunt distractive.

Î: Calul și câinele meu pot lua Covid de la mine? Trebuie să iau măsuri de precauție dacă mă îmbolnăvesc de noua variantă care circulă acum?

Sean spune: Toate dovezile până în prezent sugerează că transmiterea Covid-19 de la oameni la animale cum ar fi câinii și caii este extrem de rară, dar tehnic se poate întâmpla în timpul unui contact strâns.

Deci dacă ai Covid e mai bine să delegi îngrijirea animalelor tale unui membru al familiei sau unui prieten în acea perioadă.

Nu există dovezi că se poate întâmpla ruta inversă de transmitere, adică tu să iei virusul de la animalele tale de companie.

Animalele sunt o gazdă fără ieșire, deoarece aceasta este o variantă umană a multor coronavirusuri, majoritatea dintre ele fiind foarte specifice gazdei.

Dacă ar lua virusul de la tine, simptomele lor sunt de obicei foarte ușoare și trec în câteva zile.

Î:: Am trei Dachshund: Molly, Bella și Boo. Uneori, Boo este un agresor. Din când în când izbucnește o ceartă. Cum pot să opresc asta?

Sean spune: Nu sunt sigur dacă Boo este fată sau băiat, dar presupunând că Bella și Molly sunt de sex feminin, poate veni ca o surpriză pentru mulți că în gospodăriile cu mai mulți câini rata cea mai mare de agresiune între câini este de fapt între câinii adulți de sex feminin.

Tratarea agresiunii se bazează cu adevărat pe identificarea dinamicilor specifice din micul tău grup și a factorilor declanșatori care provoacă certuri.

Ar putea fi vorba de apărarea resurselor, unde un câine încearcă să-și afirme proprietatea asupra unui lucru cum ar fi mâncarea sau un loc preferat de ședere. Sau, ar putea fi vorba de accesul la tine. Aș recomanda să apelezi la un comportamentist canin calificat pentru a vedea aceste dinamici pentru ei înșiși.

De obicei, este nevoie de cel puțin o oră sau două pentru a obține imaginea completă a ceea ce se întâmplă, apoi să vină cu soluții.

Î: Tom, pisica mea mieună foarte tare – chiar și vecinii comentează. Mănâncă bine, arată bine, dar nu e ca de obicei. Ar trebui să-mi fac griji?

Sean spune: Dacă Tom este bătrân aș putea bănui fie senilitate sau schimbări cognitive legate de vârstă care cauzează acest comportament nou, sau chiar una dintre câteva tulburări hormonale la pisicile mai în vârstă.

S-ar putea să nu fie nimic de îngrijorat. Ar putea fi o idee bună pentru un control fizic la veterinar astfel încât ceva să fie depistat devreme, sau chiar doar pentru liniștea ta sufletească.

Atenție la Halloween

Stăpânii au fost îndemnați să se pregătească pentru Halloween, deoarece poate fi o adevărată sperietură pentru prietenii blanoși.

Proprietarii de câini ar trebui să pună muzică liniștitoare pentru a acoperi bătăile la ușă și pisicile ar trebui ținute în casă și oferite un spațiu liniștit unde se pot simți calme.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel