Un tip a falsificat CV-ul pentru a obține "acces nelimitat" la Familia Regală

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: facebook, The Royal Family
Foto: facebook, The Royal Family

În 2003, un fals servitor a avut acces la regina Elisabeta a II-a și la prințul Philip, la apartamentele private ale prințului Andrew din palat, la prințesă Anne în vizită și chiar la George Bush.

În timp ce marți a avut loc un incident în fața Palatului Buckingham, în care a fost implicat un presupus cuțitar, a ținut prima pagină a ziarelor, nu se întâmplă prea des ca cineva să încalce liniile de apărare ale familiei regale

Un om care a făcut-o, totuși, a fost Ryan Parry, un jurnalist de la Mirror, care a lucrat sub acoperire ca footsman în 2003. Falsul servitor a avut acces la apartamentele private ale reginei Elisabeta a II-a și ale prințului Philip, ale prințului Andrew din palat și ale prințesei Anne, aflată în vizită.

The Mirror a relatat la vremea respectivă că acreditările nu au fost niciodată verificate în mod corespunzător, deși o simplă căutare pe internet ar fi arătat numele și poza sa alături de o altă investigație Mirror pe care a efectuat-o cu privire la securitatea la turneul de tenis de la Wimbledon.

El a putut să se plimbe liber înăuntrul și în afara Palatului, transportând adesea bagaje și echipamente electrice. În timpul serviciului, avea întotdeauna o cameră foto într-un buzunar, dar nu a fost niciodată percheziționat.

Parry a scris la vremea respectivă:

"În ultimele opt săptămâni, m-am bucurat de acces neîngrădit în tot Palatul Buckingham ca unul dintre principalii asistenți ai Familiei Regale. Dacă aș fi fost un terorist care intenționa să o asasineze pe regină sau pe președintele George Bush, aș fi putut face acest lucru cu o ușurință absolută. Într-adevăr, în această dimineață aș fi servit micul dejun unor membri cheie ai guvernului său, inclusiv consilierului pentru securitate națională Condoleezza Rice și secretarului de stat american Colin Powell. Atât de șocantă este incompetența din centrul celei mai mari operațiuni de securitate din istoria Marii Britanii."

Parry a declarat că în prima sa zi a primit un permis de securitate pentru toate zonele și uniforma tradițională a consilierilor de încredere ai reginei, care i-a permis "accesul neîndoielnic la fiecare membru al familiei regale".

El a spus că a compus un CV, lăsând la o parte detalii despre cariera mea jurnalistică, cu o referință reală și una falsă.

"La un moment dat, palatul a acceptat chiar și o referință de caracter prin telefon de la un client obișnuit al pub-ului unde lucram ca barman.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel