Un tablou de Damien Hirst reprezentându-l pe Leonardo DiCaprio, vândut la licitaţie cu peste 1 milion de lire sterline

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Portretul lui Leonardo din Caprio pictură a lui Damien Hirst
Portretul lui Leonardo din Caprio pictură a lui Damien Hirst

Un tablou realizat de artistul britanic Damien Hirst şi care îl înfăţişează pe Leonardo DiCaprio a fost achiziţionat pentru o sumă de peste 1 milion de lire sterline în cadrul unei licitaţii desfăşurate în Franţa, informează DPA şi PA Media.

Pictura multicoloră, realizată în vopsea lucioasă şi purtând semnăturile artistului britanic şi a protagonistului peliculei Titanic, a fost vândută în cadrul galei amfAR desfăşurată la Cannes în scopul strângerii de fonduri pentru cercetarea din domeniul combaterii SIDA.

Organizaţia a confirmat pentru agenţia de ştiri PA că lucrarea, parte din seria Spin Paintings a lui Damien Hirst şi datată 2016, a fost adjudecată joi pentru 1,2 milioane de euro (1,3 milioane de dolari).

Nu a fost însă cea mai mare sumă licitată în seara respectivă, întrucât un automobil Aston Martin a fost cumpărat pentru 1,5 milioane de euro.

Tabloul a fost donat de colecţionarul Christian Levett, care a scris pe Instagram că a cumpărat lucrarea la o petrecere organizată de DiCaprio în St Tropez în 2016.

Leonardo DiCaprio, recompensat cu Oscar, în vârstă de 48 de ani, s-a numărat printre spectatorii galei, alături de mama sa, Irmelin Indenbirken.

Alte vedete, printre care actriţele de la Hollywood Rebel Wilson şi Eva Longoria, actriţele britanice Ed Westwick şi Kate Beckinsale, precum şi modelul Heidi Klum au fost prezente la cea de-a 29-a ediţie a licitaţiei organizate de fundaţie.

Bebe Rexha, Halsey, Gladys Knight şi Adam Lambert s-au numărat printre artiştii care au susţinut recitaluri în cadrul galei.

Killers Of The Flower Moon, cel mai recent film al lui DiCaprio, a avut premiera sâmbăta trecută în cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

Pelicula western spune povestea unor nativi americani din anii 1920, îl are în distribuţie de asemenea pe Robert De Niro şi este regizat de Martin Scorsese.

Damien Hirst s-a lansat pe scena artistică la sfârşitul anilor 1980 şi este cunoscut pentru lucrări eclectice, care includ colaje cu fluturi, dar şi creaţii controversate precum un rechin conservat în formaldehidă.

La un eveniment amfAR desfăşurat la Cannes în 2014, o sculptura creată de artistul în vârstă de 57 de ani şi care conţine un schelet aurit de mamut, a fost vândută la licitaţie pentru 11 milioane de euro. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel